Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η τακτική Σαμαρά για το επόμενο διάστημα

Η τακτική Σαμαρά για το επόμενο διάστημα

Μεταρρυθμιστική ρητορική και σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Με αυτό το δίπτυχο θα προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία το επόμενο διάστημα, μια στάση με την οποία φιλοδοξούν στη Λεωφόρο Συγγρού να καρπωθούν τις κυβερνητικές δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και την πρώτη μετεκλογική συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο Βήμα της Κυριακής, οι συνεργάτες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έχουν ξεκινήσει σειρά επαφών με στελέχη του κόμματος, προκειμένου να τους αναλύσουν το νέο γαλάζιο αντιπολιτευτικό «δόγμα».

Όπως τονίζουν κύκλοι της ΝΔ, η γαλάζια παράταξη θα τονίζει σε κάθε ευκαιρία τη διάθεση της να στηρίξει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ωστόσο θα ασκεί σκληρή κριτική στις κυβερνητικές παλινωδίες, ιδιαίτερα στο θολό τοπίο γύρω από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Αυτό το μήνυμα άλλωστε φρόντισε να στείλει και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς χθες (29/3/2015) σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η στάση της ΝΔ δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε καμία περίπτωση. Με τον τρόπο αυτό πάντως, οι συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού φιλοδοξούν να πετύχουν ένα διπλό στόχο.

Αρχικά να αυξήσουν τα ποσοστά συσπείρωσης της κομματικής βάσης που απαιτεί σκληρή στάση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και παράλληλα να διατηρήσει επαφή με τον κόσμο που ζητά μεταρρυθμίσεις.

Σχετικές ειδήσεις