Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Φίλης: Να παραιτηθεί ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Φίλης: Να παραιτηθεί ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

«Αν έχει φιλότιμο θα πρέπει να παραιτηθεί». Με αυτή τη φράση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ζήτησε από τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα της μνημονιακής περιόδου Γιώργο Γεωργίου να εγκαταλείψει τη θέση του.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Γεωργίου είναι υπόδικος για την υπόθεση των στοιχείων του ελλείμματος που διαμορφώθηκε την περίοδο διακυβέρνησης Παπανδρέου, ωστόσο παρέμεινε στη θέση του και στις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά, απολαμβάνοντας πλήρη κάλυψη από την τρόικα.

Τώρα που η Βουλή πάντως αναμένεται να εξετάσει όσα συνέβησαν την περίοδο 2009-2015, δεν αποκλείεται πάντως να έρθει ξανά το όνομα του στο προσκήνιο και ήδη τις πρώτες τροχιοδεικτικές βολές εξαπέλυσε ο ίδιος ο Φίλης, ενώ στο παρελθόν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Λαφαζάνης έχουν ζήτηση την αποχώρηση του κ. Γεωργίου από τη στατιστική Αρχή, κάνοντας λόγο για έλλειψη κύρους από την πλευρά του να ηγηθεί μιας τέτοιας κρατικής Αρχής κατηγορώντας τον πως έχει επιβάλει τροικανή ηγεμονία στην υπηρεσία.