Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

ΝΔ: Πιέσεις για έκτακτο συνέδριο

ΝΔ: Πιέσεις για έκτακτο συνέδριο

Νέο κύμα πιέσεων προκειμένου να ορίσει ημερομηνία διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου του κόμματος, αναμένεται να δεχθεί ο Αντώνης Σαμαράς, με το Νίκο Δένδια να δίνει το στίγμα.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο γαλάζιος πρώην Υπουργός ζήτησε συνέδριο που θα επαναπροσδιορίσει τη φυσιογνωμία του κόμματος, προειδοποιώντας για την τύχη της Νέας Δημοκρατίας, σε περίπτωση που η σημερινή ηγετική ομάδα δεν αποφασίσει να κινήσει τις διαδικασίες.

Ο ίδιος ο κ. Δένδιας μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, αφήνοντας αιχμές παράλληλα για επικράτηση ακραίων φωνών εντός της γαλάζιας παράταξης.

Στο γαλάζιο παρασκήνιο πάντως, η φημολογία περί συλλογής υπογραφών έχει ενταθεί, με κύκλους των δελφίνων να μιλούν για 25 υπογραφές βουλευτών, που υπάρχουν ήδη σε κείμενο που προτρέπει τη σημερινή ηγεσία να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διεξαγωγή συνεδρίου. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, για να τεθεί θέμα αμφισβήτησης του αρχηγού απαιτούνται 27 υπογραφές μελών της ΚΟ.

Σχετικές ειδήσεις