Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Εφ. Συν. επιμένει: Αυτός είναι ο συνεργάτης του Στουρνάρα που έστειλε το email!

Η Εφ. Συν. επιμένει: Αυτός είναι ο συνεργάτης του Στουρνάρα που έστειλε το email!

Δίνοντας τα αρχικά του ονόματός του (Δ.Κ.), η Εφημερίδα των Συντακτών «φωτογραφίζει» τον συνεργάτη του διοικητή της ΤτΕ που έστειλε το επίμαχο email σε δημοσιογράφους - Με την πλάτη στον τοίχο ο Στουρνάρας - Δεν αρκεί η γραπτή διάψευση καθώς η εφημερίδα κάνει λόγο για ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή της.

Η εφημερίδα επιμένει και στο σημερινό της πρωτοσέλιδο και «προειδοποιεί» τον Γιάννη Στουρνάρα ότι θα δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες όνομα του ανθρώπου που έστειλε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου.

wfsyn 1

Η εφημερίδα επιμένει ότι τα ντοκουμεντα διαψεύδουν τον Στουρνάρα και γράφει χαρακτηριστικά:

«Το ντοκουμέντο που έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.», και δημοσιεύουμε σήμερα, δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Είναι στενός συνεργάτης του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος που απέστειλε την επιστολή με αποδέκτη ή αποδέκτες δημοσιογράφους. Ο κ. Στουρνάρας, κατόπιν και της πρόκλησης από το μέγαρο Μαξίμου, μπορεί να έσπευσε το βράδυ του Σαββάτου να το διαψεύσει. Τα ντοκουμέντα όμως διαψεύδουν τον κ. διοικητή.

Η επιλογή της «Εφ.Συν.» να δημοσιεύσει σήμερα μόνο τα αρχικά, αντί ολόκληρου του ονόματος του συνεργάτη του, γίνεται συνειδητά, και «ο νοών νοείτο»... Θα μπορούσε ίσως κάποιος να ισχυριστεί ότι πρόκειται για προσωπική αλληλογραφία. Το περιεχόμενο, ωστόσο, συνηγορεί περί του αντιθέτου. Οπως και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματολογία χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αυτολεξεί από συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Και αυτό έγινε ανωνύμως, κάτι που δεν τιμά τους συντάκτες των κειμένων.

Εσπευσαν, βεβαίως, κάποιοι να κατηγορήσουν, εμμέσως πλην σαφώς, την «Εφ.Συν.» για ''υποκλοπή''», αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει γράφοντας ότι δεν διαθέτει «ηλεκτρονικούς υποκλοπείς (hackers, επί το ελληνικότερον). Διαθέτει όμως πηγές, και μπορεί να έχει στη διάθεσή της ντοκουμέντα δίχως να χρειάζεται να υποκλέψει τίποτα και από κανέναν. Εκτός εάν εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια, που δεν το φανταζόμαστε».

Όπως αντιλαμβάνεστε, το θέμα δεν έχει κλείσει, παρά τη διάψευση Στουρνάρα, και όπως όλα δείχνουν θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καλό θα ήταν να αντιληφθεί επιτέλους το θεσμικό του ρόλο και να κάνει αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά πάντως την ουσία του θέματος, αξίζει να σημειώσουμε ότι σε έρευνα που έκανε το Newsbomb, δεν προκύπτει άλλος στενός συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα με τα αρχικά Δ.Κ. πλην του δημοσιογράφου Δημήτρη Κανέλλη τον οποίο έχει δίπλα του από την εποχή που έγινε υπουργός Οικονομικών, δηλαδή από το 2012.

Αν πάντως δεν είναι ο κ. Κανέλλης ο «διανομέας» του μηνύματος, προφανώς και πρέπει να το διαψεύσει...

Σχετικές ειδήσεις