Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Γεμελιάνοφ: Βοήθεια προς την Ελλάδα αν φύγει από την ΕΕ

Γεμελιάνοφ: Βοήθεια προς την Ελλάδα αν φύγει από την ΕΕ

Η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα ανοίγοντας την αγορά της για τα ελληνικά προϊόντα, αλλά μόνον εάν η χώρα αποχωρήσει από την ΕΕ, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος "Δίκαιη Ρωσία" Μιχαήλ Γεμελιάνοφ.

«Οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια - εάν πρόκειται για οικονομική βοήθεια - θα πάει στην πληρωμή των τεράστιων χρεών της Ελλάδας. Ως εκ τούτου, οι ίδιοι οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν, να παραμείνουν στην ευρωζώνη ή όχι, να παραμείνουν στην ΕΕ ή όχι, το ίδιο και για το ΝΑΤΟ. Και η Ρωσία πρέπει να βοηθήσει τον αδελφικό Ορθόδοξο λαό, ανοίγοντας με κάποιο τρόπο τις αγορές για τα ελληνικά προϊόντα, ενισχύοντας το τουριστικό ρεύμα στην Ελλάδα, αλλά γι' αυτό είναι απαραίτητο η οικονομία της Ελλάδας να είναι πιο αποτελεσματική», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γεμελιάνοφ.

Ο ίδιος σημείωσε, ότι το ακριβό ευρώ είναι απλά ακατάλληλο για το επίπεδο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, προσθέτοντας πως «η μόνη διάσωση για την Ελλάδα - είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα - στη δραχμή. Αν μιλάμε για το άνοιγμα των αγορών μας, αυτό, φυσικά, είναι δυνατόν, εάν η Ελλάδα πάψει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Κατά την άποψή του κ. Γεμελάνοφ, η ΕΕ είναι «η Ένωση των πλουσίων ενάντια στους φτωχούς».

«Οι πλούσιες χώρες της ΕΕ απορροφούν πόρους από άλλες χώρες, και στη συνέχεια τις αφήνουν. Έτσι, όταν σήμερα η Ουκρανία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία προσβλέπουν στην ΕΕ, είναι απαραίτητο να εξετάσουν προσεκτικά το παράδειγμα της Ελλάδας. Επειδή θα πάθουν το ίδιο», κατέληξε ο βουλευτής.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Το Newsbomb.gr παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει συνεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ