Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δημοψήφισμα-FAZ: O Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε τον γερμανό ομόλογό του

Δημοψήφισμα-FAZ: O Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε τον γερμανό ομόλογό του

Στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε τον γερμανό ομόλογό του ότι από χρόνια εργάζεται για ένα Grexit.

«Ήδη από το 2012 ο κ. Σόιμπλε έκανε σαφές ότι θα προτιμούσε ένα Grexit». Παράλληλα επέρριψε το φταίξιμο για το κλείσιμο των τραπεζών στους δανειστές. «Η Ευρώπη αποφάσισε να μας εκβιάσει για να υπογράψουμε μια συμφωνία που δεν είναι για κανένα καλή», είπε στην συνέντευξη σύμφωνα με την προδημοσίευση.
Στο στρατόπεδο του «ναι» προσχώρησαν σήμερα δύο πολιτικοί που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους ως υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας. Πρόκειται για τον Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, από το κόμμα των Φιλελευθέρων, με μακρά θητεία επί καγκελαρίας Χέλμουτ Κολ, ο οποίος δήλωσε ότι μια καθαρή φιλοευρωπαϊκή ψήφος θα βοηθούσε όλες τις πλευρές και κυρίως θα βοηθούσε στην κατάστρωση κοινής στρατηγικής για την ενίσχυση της ανάπτυξης. Ο Γιόσκα Φίσερ, από το κόμμα των Πρασίνων, υπουργός Εξωτερικών επί καγκελαρίας Γκέρχαρντ Σρέντερ τάχθηκε καθαρά υπέρ του «ναι».

Σχετικές ειδήσεις