Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Bild έκανε μόνη της ανασχηματισμό

Η Bild έκανε μόνη της ανασχηματισμό

Δεν έχουν τέλος οι ωμές παρεμβάσεις των ξένων ΜΜΕ στα εσωτερικά της χώρας. Tην ώρα που οι διαπραγματεύσεις «ακροβατούν» στο λεπτότερο σημείο, η γνωστή πλέον σε όλους, για τις ανθελληνικές της θέσεις, γερμανική εφημερίδα BILD, υπενθυμίζει την πάγια γερμανική εμμονή να αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα.

Επικαλούμενη λοιπόν πηγές, χωρίς (φυσικά) να τις κατονομάσει, ισχυρίζεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προετοιμάζει ήδη από χθες (8/7/2015) αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, και γι΄ αυτό μάλιστα το λόγο είχε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις, τόσο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον πρόεδρο του κόμματος Το Ποτάμι, Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο τελευταίος, όπως, δε, υποστηρίζει η εφημερίδα, όχι μόνο θα είναι και ο νέος κυβερνητικός εταίρος του Τσίπρας, αλλά προετοιμάζεται εδώ και εβδομάδες για να πάρει θέση στα κυβερνητικά έδρανα!!!!!

Αυτός επίσης, σύμφωνα πάντα με την Bild, είναι και ο λόγος που ο κ. Θεοδωράκης έχει κάνει το δρομολόγιο Αθήνα - Βρυξέλλες, Παγκράτι... Κολιάτσου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Παράλληλα, αναμένεται να μεταβεί και στο Παρίσι, όπου θα έχει επίσης επαφές, είτε με το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, είτε με τον υπουργό του επί των Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται, τέλος, και στη διαμάχη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι σημαντικός αριθμός βουλευτών της αριστερής πτέρυγας προτίθεται να καταψηφίσει τα νέα μέτρα.

«Έχοντας στο πλευρό του το Ποτάμι, που διαθέτει δυο έδρες περισσότερες από τους ΑΝΕΛ, ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε μεγαλύτερη κυβερνητική πλειοψηφία και συνεπώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μεγαλύτερο αριθμό "ανταρτών" όταν έρθει η στιγμή της ψηφοφορίας», καταλήγει το -αν μη τι άλλο- ευφάνταστο άρθρο...

Σχετικές ειδήσεις