Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πούτιν σε Ερντογάν: «Δεν θα ξέρεις που να κρυφτείς»

Πούτιν σε Ερντογάν: «Δεν θα ξέρεις που να κρυφτείς»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν έστειλε αυστηρό μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν για το θέμα της Συρίας.

Τον αποκάλεσε δικτάτορα, και τον προειδοποίησε να μαζευτεί και να σταματήσει τα παιχνίδια δήθεν κατά των τζιχαντιστών γιατί σε διαφορετικά θα μετατρέψει τη Συρία σε «μεγάλο Στάλινγκραντ».

Ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε εσπευσμένα και χωρίς πρωτόκολλα στον Κρεμλίνο τον Τούρκο πρεσβευτή στη Μόσχα Ümit Yardim και του είπε να μεταφέρει στον Ερντογάν να σταματήσει να υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του ISIS εξαπολύοντας επιθέσεις κατά του Συριακού Στρατού.

Σύμφωνα με την «Moscow Times» η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Β. Πούτιν δεν ήταν καθ’ όλου διπλωματική και σύμφωνα με τα όσα έγραψε η εφημερίδα έκανε τον Τούρκο πρεσβευτή να μην ξέρει που να... κρυφτεί, θέλοντας να είναι βέβαιος πως θα μεταφέρει ξεκάθαρα το μήνυμα στον σουλτάνο Ερντογάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος επέκρινε την τουρκική εξωτερική πολιτική και τον κακόβουλο ρόλο της Άγκυρας στη Συρία, στο Ιράκ και την Υεμένη, που συμπράττει με την Αλ Κάιντα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν είπε στον Ümit Yardim: «Πείτε στον δικτάτορα πρόεδρος σας πώς μπορεί να πάει στην κόλαση με τους τρομοκράτες της ISIS. Δεν έχω σε τίποτα να κάνω τη Συρία ένα μεγάλο Στάλινγκραντ».

Στις δύο ώρες, σε κλίμα «πολεμικό» στο Κρεμλίνο και με κλειστές τις πόρτες ο Β. Πούτιν να έριχνε στον Τούρκο πρεσβευτή για να τα ακούσει προφανώς ο Τούρκος Πρόεδρος. «Ο Ερντογάν και οι Σαουδάραβες σύμμαχοι είναι μοχθηροί και συμπεριφέρονται σαν τον Αδόλφο Χίτλερ», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος θέλοντας προφανώς να δείξει και το τέλος του Γερμανού παρανοϊκού δικτάτορα.

Ο Β.Πούτιν συνέχισε λέγοντας πώς ο Τούρκος Πρόεδρος που το παίζει Δημοκράτης είναι αυτός που πυροδοτεί το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο και προβαίνει σε τρομοκρατικές ενέργιες με στόχο την ανατροπή του Σύριου προέδρου Μπασάρ Άλ Άσαντ.

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας και θα συνεργαστώ με τους συμμάχους της, το Ιράν και την Κίνα για να βρεθεί μία πολιτική λύση στον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει και συντηρείται από κάποιους σαν την Τουρκία», ήταν το σαφές μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σχετικές ειδήσεις