Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Έχει «μαγαζάκια» ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν το πιστεύουμε!

Έχει «μαγαζάκια» ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν το πιστεύουμε!

Η Ελένη Διονυσοπούλου θα μπορούσε να είναι ένα κορίτσι, μια εργαζόμενη γυναίκα, μια δικηγόρος όπως τόσες άλλες. Αλλά δεν είναι. Βλέπετε ως «παιδί» του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση, φρόντισε να της ανταποδώσει προφανώς την αφοσίωση που έδειξε, διορίζοντας την σε θέση Ειδικού Συμβούλου στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.

Του Νίκου Συρίγου

Μέχρι εδώ τίποτα το περίεργο. Άλλωστε η πρακτική είναι συνηθισμένη με όλες τις κυβερνήσεις.

Αν πάλι η όμορφη δικηγόρος καταφέρει να πείσει τον Υπουργό να αφήσει κατά μέρος τις χαζομάρες που λέει για τη γενοκτονία των Ποντίων, χαλάλι ο ένας ακόμη μισθός που θα πληρώνει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός.

Δεν είναι ο ένας μισθός ακόμη το θέμα, παρότι φυσικά η πρόσληψη γίνεται σε μια χώρα που ένας στους δυο νέους είναι άνεργος...

Βλέποντας ωστόσο το ΦΕΚ που επικυρώνει την ανανέωση της πρόσληψης της κ. Διονυσοπούλου, βγάζει μάτι το «της επιτρέπουμε.... να ασκεί παράλληλα με τα καθήκοντα του Ειδικού Συμβούλου... το επάγγελμα του δικηγόρου».

Και απορούμε.

Ακόμη κι αν είναι νόμιμο είναι ηθικό;

Ακόμα κι αν κάτι τέτοιο καλύπτεται πλήρως από όλες τις νομότυπες διαδικασίες, είναι μια μέθοδος που αποτρέπει τη δημιουργία «παραμάγαζων»;

Γιατί κάποιος κακοπροαίρετος- με δεδομένη την εμπλοκή της κ. Διονυσοπούλου στο θέμα των καθαριστριών- θα μπορούσε να υποστηρίξει πως ένας δικηγόρος που προσλαμβάνεται σε θέση συμβούλου ενός Υπουργού, θα μπορούσε κάλλιστα να εκμεταλλευτεί τη θέση του για ίδιον όφελος.

Βεβαίως δεν μπορούμε να υποθέσουμε, ούτε να ισχυριστούμε κάτι για τη σύμβουλο του υπουργού Παιδείας - επαγγελματία δικηγόρο.

Έχουμε όμως κάποιες εύλογες ερωτήσεις:

  • Θα μπορούσε ένας επαγγελματίας δικηγόρος που είναι και ταυτόχρονα σύμβουλος υπουργού, να έχει για παράδειγμα πελάτες αδιόριστους καθηγητές και φτιάχνοντας άρθρα ή τροπολογίες να λύνει τα θέματα των πελατών του, εισπράττοντας φυσικά το ανάλογο τίμημα για τις υπηρεσίες του;
  • Έχουν γίνει αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν ναί ή όχι;

Και μην μου πείτε ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα γιατί θα σας θυμίσω την υπόθεση Κατρούγκαλου, που όπως φαίνεται δεν ήταν διδακτική για την κυβέρνηση.

  • Και ξαναλέμε: Ανεξαρτήτως αν η δυνατότητα που δίνει ο Υπουργός στη (νομική) σύμβουλο του να ασκεί το επάγγελμα της είναι νόμιμη, είναι και ηθική;

Ας μας απαντήσει ο Φίλης αν φυσικά έχει συνέλθει από την κατακραυγή του κόσμου για τις ατυχείς δηλώσεις του περί γενοκτονίας.

Σχετικές ειδήσεις