Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Προκλητικό άρθρο Σλάβου για Σκόπια και διαπραγματεύσεις περί ονόματος

Προκλητικό άρθρο Σλάβου για Σκόπια και διαπραγματεύσεις περί ονόματος

«Τι εξυπηρετούν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της χώρας μας και εξακολουθούν να γίνονται; Μήπως, επειδή εξαναγκαζόμαστε να διαπραγματευόμαστε για το όνομα από τις Ηνωμένες Πολιτείες; Δεν έχει σημασία.Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο αστείο από τη διαμάχη για το όνομα, που άρχισε από τα Ηνωμένα Έθνη και πρέπει να σταματήσει. Έχουν περάσει, ήδη, 25 χρόνια», γράφει σε άρθρο του ο Μπιλ Νικόλοφ-πρόεδρος του Σλαβικού Διεθνούς Κινήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Τορόντο.

Ας δούμε ποιες είναι οι προπαγανδιστικές σκέψεις του, που δημοσιεύονται στον σκοπιανό Τύπο:

«Η Ψευδομακεδονία συμφωνεί να διαπραγματεύεται (υπό απειλή) για λογαριασμό της. Αυτό κάνει η διπλωματία. Αλλά, είναι καιρός να δώσουμε ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις και να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

Ο ΟΗΕ, με την επιμονή των Ηνωμένων Πολιτειών, που απευθύνεται στη χώρα μας ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας» - FYROM, προσπαθεί με την Ελλάδα, να κάνουν μια εκστρατεία για να σβήσουν τη Ψευδομακεδονία από τον παγκόσμιο χάρτη. Οι ΗΠΑ αναγκάζουν την πΓΔΜ να "συμφωνήσει" στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπάρχει δικαιολογία ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι η χώρα μας συνεχίζει να διαπραγματεύεται (το όνομα της ).Λοιπόν, η κότα έκανε το αυγό ή το αυτό την κότα; Εγώ δεν ξέρω ποιος έκανε ποιον, αλλά είναι βέβαιο ότι η χώρα μας είναι η κότα. Η Ψεδομακεδονία για να υπερασπιστεί το όνομά της πρέπει να τελειώσει με τις διαπραγματεύσεις, γιατί η διαφωνία του ονόματος δεν πρόκειται να τελειώσει. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα επιδιώκει να σφετερισθεί το όνομα Μακεδονία και όχι το αντίθετο. Η μακεδονική ιστορία είναι ...μακεδονική (σλαβική δηλαδή). Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας (Μακεδόνας = Σλάβος των Σκοπίων...) και αυτός ήταν ο λόγος που ονομάζεται βασιλιάς της Μακεδονίας.

«Αρχαία Ελλάδα» δεν υπάρχει ως οντότητα, είναι μια ιδέα που δημιουργήθηκε από τη Δύση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους το 1830.

Η Μακεδονία μοιράστηκε το 1913 μεταξύ της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας και ένα μικρό τμήμα πήγε στην Αλβανία το 1919. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει ένα πολύ γνωστό σύστημα εξάλειψης του «μακεδονικού» πολιτισμού και δεν χρησιμοποιούσε τον όρο "Μακεδονία’" μέχρι το 1988. Όταν, όμως, τα Σκόπια ανέγειραν το μεγαλοπρεπές άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έλαβαν σοβαρά υπόψη τις οδηγίες των Αμερικανών και το ονομάσανε "πολεμιστής σε άλογο".

Συνεχίζει ο συντάκτης του άρθρου που δημοσιεύεται στο MKD των Σκοπίων:

Μεγάλο μέρος του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών αναγνώρισε το (σλαβικό κρατίδιο) με το συνταγματικό του όνομα. Στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ψευδομακεδονίας, για παράδειγμα, δεν υπάρχει το БЈРМ (FYROM) ή "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Γιατί αυτή η υποκρισία των ΗΠΑ; Για να ικανοποιήσει τη «μεγάλη» παγκόσμια δύναμη που λέγεται Ελλάδα; Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι «φίλοι» της Ψευδομακεδονίας και την αποκαλούν με το συνταγματικό όνομα της χώρας.

Όταν προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι σύμμαχοι της Ελλάδας, λένε ότι η «αναγνώριση του ονόματος είναι μόνο ένα διμερές πρόβλημα». Ως συνήθως, οι ΗΠΑ θέλουν να παίξουν και με τις δύο πλευρές, ακριβώς για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντά τους και δημιουργούν ένα μεγάλο μπέρδεμα. Αλλά, υπάρχει η ευκαιρία να σταματήσει αυτό το καταστροφικό παιχνίδι, αρκεί να κάνουμε ως χώρα αυτά τα πράγματα:

Α. Να σταματήσουμε τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό τους (των ΗΠΑ).

Β. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ή οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα να καταδικάσουν τις διαπραγματεύσεις χαρακτηρίζοντάς τες ως επίθεση στα «μακεδονικά» (σλαβικά) βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Ενώ εμείς περιμένουμε να κυριαρχήσει η κοινή λογική, πρέπει να γίνει το εξής:

Α. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, όπως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η FIFA να σεβασθούν και να χρησιμοποιούν το πραγματικό μας όνομα (Ψευδομακεδονία) και να υποδείξουν στα Ηνωμένα Έθνη να δικαιολογήσει τη χρήση του όρου FYROM.

Β. Οι διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταδικάσουν τις διαπραγματεύσεις. Ζητάμε από τη Διεθνή Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να εξηγήσουν την αδράνειά τους.

Ελπίζουμε ότι οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο να είναι οι τελευταίοι που οι αθλητές μας εισήλθαν με ένα διαφορετικό όνομα από το συνταγματικό όνομα της χώρας μας."

Τα σχόλια δικά σας...

Απόδοση: Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις