Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Υπουργός του Τσίπρα θέλει πολύ να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Υπουργός του Τσίπρα θέλει πολύ να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Το θέλει πολύ λένε οι πληροφορίες και έχει αρχίσει - αν και νωρίς - να το διαρρέει...

Καλά πληροφορημένες πηγές τόσο από το περιβάλλον του υπουργού επιμένουν ότι μέσα στο μυαλό του έχει ήδη αρχίσει να υπάρχει η συγκεκριμένη προοπτική, η οποία μάλιστα έχει θιγεί ακροθιγώς και σε κάποιες συζητήσεις που είχε στις συναντήσεις του με ξένους παράγοντες και μάλιστα «ισχυρών» κρατών.

Ο ίδιος ο κύριος υπουργός έχει αρχίσει να «διαρρέει» τις προθέσεις του...

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται από μια σειρά παράγοντες σαν η ιδανική λύση για να διαδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο κι αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους.

Σημαντικότερος των οποίων είναι, ότι ο Πασιοκογενής υπουργός δεν έχει «στιγματιστεί» ιδιαίτερα στο διάστημα της Υπουργικής του θητείας από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις δραματικές επιπτώσεις που είχε η εφαρμογή της στο βιοτικό επίπεδο του Ελληνικού λαού.

Επίσης, αποφεύγει να εμφανίζεται και να γίνεται μέρος των κρισίμων ψηφοφοριών στη Βουλή για αντιδημοφιλή θέματα.

Εκεί όπου ποτέ ο συγκεκριμένος υπουργός δεν βγήκε να στηρίξει οποιαδήποτε σχετική επιλογή, αρκείται σε ένα τυπικό «ναι» και αποχωρεί διακριτικά, χωρίς να εισπράξει οποιοδήποτε κόστος από την συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει να διατηρεί την σχετική... οργανωτική αυτονομία του από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εξακολουθεί να εμφανίζεται μόνο ως μέλος διαφόρων κινήσεων προβληματισμού...

Τέλος οι ίδιες πηγές που προαναφέραμε, θέλουν πέρα απ’ όλα αυτά, τον συγκεκριμένο υπουργό να έχει την «έγκριση» και την «αποδοχή», σαν πρόσωπο, μια σειράς θεσμών όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, κάτι που πάντα παίζει καθοριστικό ρόλο σε τέτοιου είδους προοπτικές και επιλογές στην Ελληνική πολιτική σκηνή.

Δεν πάει ο νους σας ποιος είναι;

Υπομονή.

Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο...