ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η συνάντηση ήταν τόσο «καλή» που το Χρηματιστήριο έκανε βουτιά -2,5%

Η συνάντηση ήταν τόσο «καλή» που το Χρηματιστήριο έκανε βουτιά -2,5%

H συνάντηση μεταξύ Σαμαρά και Μέρκελ ήταν τόσο εποικοδομητική που κατέρρευσε το χρηματιστήριο. Αυτά για να συνεννοούμαστε.

Με τη λήξη της κοινής συνέντευξης ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου κινήθηκε κάθετα προς χαμηλότερα επίπεδα και πιο συγκεκριμένα προς το χαμηλό ημέρας των 1104 μονάδων (-2,56%), για να ακολουθήσει ισχνή προσπάθεια αντίδρασης, προς σχετικό εξορθολογισμό των πιέσεων.

Επειδή λοιπόν ο καλύτερος κριτής τέτοιων πολιτικών συναντήσεων είναι η «αγορά» και επειδή η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα των εξελίξεων, είναι προφανές ότι κάτι διημείφθει στο περιθώριο της συνάντησης, ικανό να αντρέψει τις εξελίξεις στην χρηματιστηριακή αγορά.

Και βεβαίως είναι να απορεί κανείς διότι οι επενδυτές, αυτοί που ο πρωθυπουργός ανέφερε οτι μας εμπιστεύονται πλέον ως χώρα, με το που τελείωσε η κοινή συνέντευξη τύπου Σαμαρά - Μέρκελ οδήγησαν σε "βουτιά" -2,5%!

Το ερώτημα ειναι τι "είδαν" οι επενδυτές και ξεκίνησαν το ξεπούλημα των μετοχών. Κατάλαβαν ότι η Μέρκελ δεν δίνει τίποτα; Ότι μεταθέτουν τα πάντα για το 2015; "Μυριζονται" μήπως εκλογές;