Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Καναδάς: Πρώτη επαφή με την ομογένεια για το νέο πρεσβευτή

Καναδάς: Πρώτη επαφή με την ομογένεια για το νέο πρεσβευτή

Την πρώτη επαφή του με την ελληνική ομογένεια είχε την Πέμπτη (27/11) ο νεοαφιχθείς πρεσβευτής της Ελλάδας στον Καναδά, Γεώργιος Μαρκαντωνάτος, ο οποίος επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ και είχε επαφές με το ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ.

Μιλώντας σε ομογενειακά Μέσα ενημέρωσης, σημείωσε τη σπουδαιότητα του απόδημου Ελληνισμού, χαρακτηρίζοντάς τον ως εθνικό κεφάλαιο για την Ελλάδα τις στιγμές της κρίσης.

Αναφέρθηκε στον ρόλο της ομογένειας, πριν και μετά την Επανάσταση του 1821, τονίζοντας ότι τα θεμέλια της νέας Ελλάδας υποστηρίχθηκαν από τους εθνικούς ευεργέτες των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού.

Ο νέος πρεσβευτής υπογράμμισε ότι κατά τη θητεία του στην Οττάβα θα προσπαθήσει να ενισχύσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις Ελλάδας- Καναδά, τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία διατήρησης της ελληνικής γλώσσας ως βασικού πυλώνα ενίσχυσης των δεσμών με την πατρίδα και παρότρυνε τα ομογενειακά Μέσα ενημέρωσης να προωθούν την εικόνα της Ελλάδας με τον πλέον ευδόκιμο τρόπο στους δύσκολους καιρούς.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη της ενότητας, της σύμπνοιας και της συνεργασίας στους κόλπους της ομογένειας.

Σχετικές ειδήσεις