Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Growing Up Greek:Ριάλιτι σόου του MTV ξεσήκωσε την Ομογένεια

Growing Up Greek:Ριάλιτι σόου του MTV ξεσήκωσε την Ομογένεια

Αναστάτωση στις κοινότητες των Ελληνοαμερικανών έχει προκαλέσει το νέο ριάλιτι σόου του MTV με τίτλο «Growing Up Greek», που περιγράφει τη ζωή των Ελλήνων που ζουν στην πόλη Tarpon Springs της Φλόριντα, μια πόλη που έχει κυρίως ελληνικό πληθυσμό.

Αν και το σόου είναι ολοκαίνουργιο και έχει προβληθεί μόνο ένα επεισόδιο, αυτό ήταν αρκετό για να συκοφαντήσει τους ομογενείς στις ΗΠΑ, καθώς τους παρουσιάζει να καβγαδίζουν, να μεθούν, να χορεύουν πάνω σε τραπέζια και να πετούν χαρτονομίσματα σε ένδειξη μεγάλου κεφιού...
Οι Έλληνες στις ΗΠΑ έχουν εργαστεί μέχρι σήμερα σκληρά για να φτιάξουν μια θετική εικόνα αυτού που στην πραγματικότητα είναι. Άνθρωποι που εργάζονται με πάθος επί πολλές ώρες, ασχολούνται με φιλανθρωπίες και ζουν με υπερηφάνεια.
Έξαλλοι οι Ελληνοαμερικανοί με την εικόνα που τους αποδίδει το νέο ριάλιτι σόου του MTV έχουν αρχίσει να μαζεύουν υπογραφές για την κατάργηση του σόου.
Αρκεί να αναφερθεί ότι ακόμα και στο βίντεο που προλογίζει τη σειρά οι «funny Greeks» παρουσιάζονται βίαιοι, φωνακλάδες και ενοχλητικοί και τονίζεται ότι η βία των Ελλήνων κληρονομείται από τους παππούδες στους πατεράδες και στις νεότερες γενιές...
Στο promo βίντεο διακωμωδείται ακόμα και η εμφάνιση της Ελληνίδας, με μια κακοντυμένη νέα γυναίκα, με παραπανίσια κιλά να χορεύει επάνω στα τραπέζια!
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το MTV διακωμωδεί με ριάλιτι σόου μια κοινότητα στις ΗΠΑ. Το 2010 το ίδιο σόου αφορούσε τους Ιταλοαμερικανούς των ΗΠΑ, που τους παρουσίαζε ως «ηδονιστικά ζώα», με άθλια συμπεριφορά, ενώ το 2013 το ίδιο κανάλι, έκανε την σειρά «Party Down South», που διακωμωδούσε τους Αμερικανούς που ζουν στο Νότο.
Ο Γιάννης Αραβώσης, ανιψιός του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, που διετέλεσε υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών επί των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, έγραψε μια επιστολή στην οποία κατηγορεί το MTV για τον τρόπο που παρουσιάζει τους Έλληνες των ΗΠΑ.
Ο Αραβώσης αναφέρεται στις ρίζες της οικογενείας του και δηλώνει ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο την δεκαετία του '60, αλλά μέχρι τότε δεν είχε αισθανθεί ότι υπάρχει κάποιου είδους διάκριση σε βάρος του. Στην επιστολή του τονίζει ότι το ριάλιτι σόου του MTV αμαυρώνει την κληρονομιά των Ελλήνων, που συνέβαλαν, ώστε να γίνουν οι ΗΠΑ μια μεγάλη χώρα.

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις