Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογενής-θύμα του αμίαντου μήνυσε την αυστραλιανή κυβέρνηση

Ομογενής-θύμα του αμίαντου μήνυσε την αυστραλιανή κυβέρνηση

Ένας ομογενής μήνυσε την κυβέρνηση της Αυστραλίας την οποία θεωρεί υπεύθυνη γιατί προσβλήθηκε από μεσοθηλίωμα.

Ο Χρήστος Γεωργίου υποστηρίζει ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση, αν και γνώριζε τους κινδύνους που εμπεριέχει η έκθεση σε αμίαντο, εντούτοις δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για να προστατεύσει το κοινό, αλλά και να απαγορεύσει τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος.

Την υπόθεση του κ. Γεωργίου έχει αναλάβει η ομογενής δικηγόρος, Θεοδώρα Αχίλα, η οποία υποστηρίζει ότι υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση γνώρισε έγκαιρα πόσο επικίνδυνος είναι ο αμίαντος αλλά επέτρεπε να χρησιμοποιείται σε κατοικίες.

Η κ. Αχίλα έχει αναλάβει πολλές υποθέσεις θυμάτων του αμίαντου.

Ανάμεσά τους είναι και ομογενείς, κάποιοι από τους οποίους πέθαναν καθώς όλες οι σχετιζόμενες με τον αμίαντο ασθένειες είναι πολύ σοβαρές και ως ένα βαθμό ανίατες αν και από τη χρονική στιγμή της έκθεσης σε επιβαρυμένο περιβάλλον ινών αμιάντου μέχρι την εκδήλωση των ασθενειών, μεσολαβεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (από 20 έως 40 χρόνια).

Η περίπτωση του κ. Γεωργίου παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί αν δικαιωθεί από τη Δικαιοσύνη αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες δικαστικές διεκδικήσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις