Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος στη Μελβούρνη

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος στη Μελβούρνη

Κλασικές ελληνικές ταινίες που άφησαν εποχή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην παγκόσμια κινηματογραφική σκηνή συμπεριλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του μίνι φεστιβάλ κινηματογράφου που θα γίνει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015 στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης.

Οι προβολές αρχίζουν στις 7 του Φλεβάρη ημέρα Σάββατο με την κλασική και βραβευμένη την πρώτη που σκηνοθέτησε ο Ζυλ Ντασσέν και στην οποία πρωταγωνιστεί η Μελίνα Μερκούρη. Η ταινία γυρίστηκε το 1960 στην Ελλάδα και είναι μία από τις διασημότερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου κυρίως λόγω της βραβευμένης με Όσκαρ μουσικής που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις.

Οι προβολές θα γίνονται κάθε Σάββατο έως και τις 21 Μαρτίου και μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν συμπεριλαμβάνονται και αυτές του «Zorba The Greek» με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Anthony Quinn ενώ την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου θα προβληθεί η αγγλική μεν αλλά ιδιαίτερα δημοφιλής και με ελληνικές αναφορές, ταινία «Shirley Valentine».

Οι πόρτες του θερινού σινεμά θα ανοίγουν στις 6.00 το απόγευμα και η προβολή των ταινιών θα αρχίζει με τη δύση του ήλιου και φόντο τ' άστρα.

Εκτός όμως από την μαγεία στο πανί, όσοι επισκεφθούν το θερινό σινεμά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και ελληνικές γεύσεις.

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις