Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Χαστούκι» με ελληνοαυστραλιανό άρωμα

«Χαστούκι» με ελληνοαυστραλιανό άρωμα

Η Ούμα Θέρμαν πρωταγωνιστεί -χωρίς να είναι το πρώτο όνομα- στη νέα αμερικανική σειρά «The Slap», που κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ μόλις δύο μέρες πριν από την προβολή της στο ελληνικό κανάλι Alpha.

Η Ούμα υποδύεται την Ανούκ, μια ανεξάρτητη γυναίκα λίγο μετά τα 40 που αρνείται να μεγαλώσει -γι' αυτό ο σύντροφός της είναι κατά πολύ νεότερός της- και εργάζεται ως σεναριογράφος σαπουνόπερας.

Η μούσα του Ταραντίνο ύστερα από τον ρόλο-έκπληξη στο «Nymphomaniac» του Λαρς Φον Τρίερ, «χτυπά» ξανά, αυτή τη φορά τηλεοπτικά, σε μια από τις πιο ώριμες -παρά τον... ρόλο- ερμηνείες της καριέρας της. Ανήκει και εκείνη, δε, στην κατηγορία των χολιγουντιανών ηθοποιών που έχουν κάνει στροφή στην τηλεόραση.

Το σίριαλ έχει ελληνικό ενδιαφέρον για πολλούς και διάφορους λόγους: Κατ' αρχάς, βασίζεται στο πολυβραβευμένο βιβλίο του Ελληνοαυστραλού Χρήστου Τσιόλκα, η πρώτη μεταφορά του στην TV έγινε στην Αυστραλία (ABC), με τη συμμετοχή πολλών ομογενών, ενώ ο ήρωας έχει ελληνικές ρίζες.

Ο Ελληνοαμερικανός Χέκτορ Αποστόλου (Πίτερ Σάρσγκαρντ, «Orphan», «Flightplan», «Blue Jasmin», «Lovelace») κλείνει τα 40. Η σύζυγός του Αΐσα (Θάντι Νιούτον, «Rock 'n' rolla», «2012», «Mission: Imposible II» ), ετοιμάζει ένα μικρό πάρτι με συγγενείς, αγαπημένους φίλους και τα παιδιά τους. Ολα δείχνουν όμορφα.

Πίσω όμως από την εορταστική ατμόσφαιρα υπάρχουν μικρές εντάσεις, κλεφτές ματιές και πνιχτές κουβέντες. Ο Χέκτορ προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες. Οταν όμως ο Χάρι (Ζάκαρι Κουίντο, «Star Trek Into the Darkness», «American Horror Story»), ο θερμόαιμος ξάδερφός του, δώσει ένα χαστούκι στον υπερκινητικό γιο ενός φιλικού ζευγαριού, η κατάσταση θα εκτροχιαστεί. Το πάρτι θα τελειώσει απότομα και μια αλυσιδωτή αντίδραση ξεκινά. Αλληλοκατηγορίες, καλά κρυμμένα μυστικά, καταπιεσμένες επιθυμίες, απωθημένες σκέψεις και μία δικαστική αγωγή θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί η Μελίσα Τζορτζ, η οποία ενσαρκώνει τη Ρόζι, τη μαμά του Χιούγκο που δέχεται το χαστούκι του Χάρι, στον ρόλο που κρατούσε και στην αυστραλιανή εκδοχή του «The Slap».

Να πούμε ότι το σίριαλ θα ολοκληρωθεί σε οχτώ επεισόδια, ενώ φέρει την υπογραφή του Τζον Ρόμπιν Μπάιτζ, σε συνεργασία με ομάδα καταξιωμένων παραγωγών.


πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις