Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Μελβούρνη στα γαλανόλευκα- Η παρέλαση την Κυριακή 29 Μαρτίου!

Η Μελβούρνη στα γαλανόλευκα- Η παρέλαση την Κυριακή 29 Μαρτίου!

Το κέντρο της Μελβούρνης της Αυστραλίας είναι έτοιμο να υποδεχθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, την παρέλαση της Ομογένειας για εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου.

Χιλιάδες Ελληνόπουλα θα συμμετάσχουν και φέτος στον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας, δίνοντας το "παρών" στην καθιερωμένη παρέλαση στο Μνημείο των Πεσόντων, το οποίο θα κατακλυστεί από τα χρώματα της γαλανόλευκης και εκείνα των παραδοσιακών ελληνικών ενδυμασιών.

Τιμή που απολαμβάνουν οι Ελληνοαυστραλοί, μόνοι ανάμεσα στις υπόλοιπες μεταναστευτικές κοινότητες, η φιλοξενία στο μεγαλοπρεπές μνημείο γεννά και υποχρεώσεις, με βασική το σεβασμό στο χώρο, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού της Εθνικής Επετείου, Κώστας Κόντης στην εφημερίδα "Νέος Κόσμος της Αυστραλίας:

"Οφείλουμε να σεβόμαστε το αποκλειστικό μας προνόμιο, να μην πατάμε στα κενοτάφια, να μη ρυπαίνουμε το χώρο και να πειθαρχούμε στις οδηγίες των μελών της επιτροπής.

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου θα ξεκινήσει με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου, χοροστατούντος του Επισκόπου Δέρβης, κ.κ. Ιεζεκιήλ, για να ακολουθήσει η συγκέντρωση των τμημάτων -99 τον αριθμό- που θα παρελάσουν, με πρώτη ομάδα την Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και καταληκτική το τμήμα Ελληνοαυστραλών Προσκόπων Βικτώριας.

Ο εορτασμός της επετείου της Επανάστασης του 1821 θα ολοκληρωθεί με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου, εκφώνηση πανηγυρικών λόγων και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Αυστραλίας.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ο πολιτειακός πρωθυπουργός κ. Daniel Andrews, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Χάρης Δαφαράνος, η γενική πρόξενος, κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, πλήθος βουλευτών, γερουσιαστών και πολιτικών προσώπων, καθώς και οι εκπρόσωποι του πρωθυπουργού Tony Abbott και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Bill Shorten.

Σημειώνεται ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος χαιρέτισαν την ελληνική εθνική γιορτή. "Κοντεύουν 200 χρόνια από τότε που οι Έλληνες ξεκίνησαν τον αγώνα για την ελευθερία εκεί που γεννήθηκε η δημοκρατία" δήλωσε ο κ. Shorten.

"Χαιρετίζουμε τον μέγα επίτευγμά τους και θυμόμαστε πόσα μας έχει προσφέρει η Ελλάδα". Από την μεριά του ο κ. Abbot έπλεξε το εγκώμιο του ελληνισμού της Αυστραλίας, τονίζοντας: "Δεν μπορώ να φανταστώ την πολυπολιτισμική αυστραλιανή κοινωνία με πολίτες που έχουν έρθει από κάθε σημείο του πλανήτη χωρίς τους Έλληνες".

Μήνυμα προς τον ομογενειακό ελληνισμό έστειλε και ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας: "Στους τωρινούς χαλεπούς καιρούς για την πατρίδα, ο ελληνικός λαός στρέφεται ξανά στους απόδημους Έλληνες, σ' αυτό το ανεκτίμητης αξίας τμήμα του Έθνους που διαχρονικώς μεγαλουργεί και μας καθιστά υπερήφανους. Και του απευθύνει ελπιδοφόρο προσκλητήριο κοινού αγώνα, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει, αμέσως και αποτελεσματικώς, την βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας και η οποία, δυστυχώς έχει μετατραπεί πια σε πραγματική ανθρωπιστική κρίση", δήλωσε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ-ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ