Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογενής έστειλε 400 αρνιά στους πατριώτες του στην Κάλυμνο

Ομογενής έστειλε 400 αρνιά στους πατριώτες του στην Κάλυμνο

Ποτέ δεν ξέχασε το λατρεμένο του νησί. Και την αγάπη του αυτή την δείχνει με κάθε δυνατό τρόπο, ιδιαίτερα μετά την επιτυχία του στον επιχειρηματικό τομέα.Ο Γιάννης Χαλίκος γεννήθηκε στην Κάλυμνο, αλλά, βρέφος ακόμα, μαζί με την οικογένειά του, βρέθηκε στο Ντάργουιν της Αυστραλίας.

O ομογενής επιχειρηματίας -που επισκέπτεται το νησί του πολλές φορές τον χρόνο-, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του στην Κάλυμνο να προχωρήσουν στην προμήθεια όσων αμνοεριφίων απαιτούνται για το Πάσχα προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των φτωχών οικογενειών του νησιού.

Η διανομή έγινε μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης και ιερέων του νησιού, σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Ο ίδιος, αρχικά, δεν ήθελε να μιλήσει για την δωρεά αυτή, αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι «θα διατεθούν γύρω στα 400 αμνοερίφια».

«Είναι ντροπή να μιλάμε για μια ανθρώπινη βοήθεια. Η Ελλάδα περνά κρίση, το αγαπημένο μου νησί έχει προβλήματα και η δική μου συμβολή είναι μηδαμινή» λέει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο κ. Χαλίκος έχει ενισχύσει με πολλούς τρόπους την Κάλυμνο και τους Καλύμνιους.

Τα περασμένα Χριστούγεννα έστειλε γαλοπούλες και ποδήλατα σε φτωχούς του νησιού.

Ενισχύει ακόμα την Μητρόπολη Καλύμνου να διοργανώνει συσσίτια για τους απόρους όλο τον χρόνο και βοηθά στην αγορά φαρμάκων.

Η εταιρία του κ. Χαλίκου δραστηριοποιείται στο Ντάργουϊν, όπου ζουν πολλές χιλιάδες Καλύμνιοι, πολλοί από τους οποίους έφτασαν εκεί τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα.

H Halikos Group είναι κατασκευαστική εταιρία, μια από τις μεγαλύτερες της Νόρερν Τέριτορι και διαθέτει ξενοδοχεία. Μάλιστα, το ξενοδοχείο της «Η»,ανακηρύχθηκε ένα από τα 10 καλύτερα της Αυστραλίας.

Ο Γιάννης Χαλίκος, φιλοδοξεί, επίσης, να κατασκευάσει ένα τεχνητό νησί, δίπλα στο λιμάνι του Ντάργουϊν, και να το κάνει «νέο Ντουμπάι, έστω και μικρότερο».

Για την ώρα, το έργο φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί τα τρυπάνια που δουλεύουν στην περιοχή βρίσκουν μόνο λάσπη, αλλά ο κ. Χαλίκος μιλώντας στο «Νέο Κόσμο» λέει ότι «δεν το βάζει κάτω».

«Έχω συμβόλαιο για 99 χρόνια προκειμένου να αξιοποιήσω την περιοχή. Θα βρω τρόπο και θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες» λέει.

Ο κ. Χαλίκος που στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την ομογένεια του Ντάργουϊν ήταν και χορηγός των Πανελλήνιων Αγώνων του ΣΑΕ.

Σχετικές ειδήσεις