Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Βοήθεια Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο θέμα αγνοουμένων της Κύπρου

Βοήθεια Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο θέμα αγνοουμένων της Κύπρου

Πρωτοβουλία με στόχο να διευκολυνθεί το έργο της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων θα αναλάβει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, όπως ο ίδιος ανέφερε στον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτη Φωτίου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου είχε χθες συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς το ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων και τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα της διακρίβωσης της τύχης τους, λόγω της αρνητικής στάσης της κατοχικής δύναμης.

Όπως αναφέρεται, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέφερε στον κ. Φωτίου ότι θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία, πραγματοποιώντας προσωπικές επαφές με ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους, με στόχο να υποβοηθήσει την προώθηση διαδικασιών που θα διευκολύνουν το έργο της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων.

Επίσης, τη συνάντηση απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η παρούσα φάση της διαδικασίας των συνομιλιών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις