Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Εγκρίθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο νέο ομογενειακό Γυμνάσιο και Λύκειο της Ίμβρου

Εγκρίθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο νέο ομογενειακό Γυμνάσιο και Λύκειο της Ίμβρου

Για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα, η ελληνική κοινότητα της 'Ιμβρου θα έχει τη δυνατότητα για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Μετά από την έκδοση (από τις τουρκικές αρχές) της άδειας λειτουργίας του Λυκείου, ένα ακόμη εμπόδιο ξεπεράστηκε. Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αποσπάσεων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα στελεχώσουν το νέο ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Ίμβρου.

Μαθητές και γονείς που στη συντριπτική πλειοψηφία τους παλιννοστούν από την Ελλάδα, θα είναι παρόντες στο πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς, το οποίο θα χτυπήσει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, στα πρόσφατα ανακαινισμένα σχολικά κτήρια των Αγριδίων. Ο αγιασμός και τα εγκαίνια του Γυμνασίου και του Λυκείου θα πραγματοποιηθούν, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, δύο εβδομάδες αργότερα, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Έτσι, το μακρινό μέχρι πρότινος όνειρο για τους Έλληνες του νησιού θα γίνει πραγματικότητα, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά εκείνων που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη γενέτειρά τους, μετά από τα επεισόδια του ’64, να καθίσουν στα θρανία τους. Το άνοιγμα των ελληνικών σχολείων στην Ίμβρο (πρώτα άνοιξε το Δημοτικό, το 2013 στους Αγίους Θεοδώρους) δίνει το έναυσμα για την επιστροφή πολλών οικογενειών στην περιοχή.

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις