Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογενής δικηγόρος που κατηγορείτο για διακίνηση ναρκωτικών «γλίτωσε» την φυλακή

Ομογενής δικηγόρος που κατηγορείτο για διακίνηση ναρκωτικών «γλίτωσε»  την φυλακή

O Ομογενής, πρώην δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας της Αυστραλιανής κυβέρνησης Νίκος Γουλιαδίτης, αφέθηκε ελεύθεροςμε περιοριστικά μέτρα.

Ο Νίκος Γουλιαδίτης συνελήφθη πέρυσι τον Αύγουστο, όταν προσπάθησε να πουλήσει ναρκωτικά σε άνδρα της μυστικής αστυνομίας. Η σύλληψή του έγινε λίγα μόλις μέτρα από τον χώρο εργασίας του στο Martin's Place του Σίδνεϊ.

Ο Γουλιατίδης διώκονταν για εμπόριο ναρκωτικών, αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη κατοχή όπλου και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η δίκη του Γουλιατίδη έλαβε χώρα πριν από δύο μήνες και η ποινή του ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες.

Ο Γουλιατίδης, που από την ημέρα που συνελήφθη έως και την ημέρα της προσαγωγής του στην Δικαιοσύνη, είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης του Στρατού Σωτηρίας (Salvation Army) κατάφερε με την συμπεριφορά που επέδειξε κατά την διάρκεια της συμμετοχής του σ' αυτό να πείσει τον δικαστή ότι άξιζε τον κόπο να του δώσει μία ακόμα ευκαιρία. Με το σκεπτικό ότι η συμπεριφορά του ήταν παραδειγματική και ότι έδειξε πως είχε ολοσχερώς σταματήσει τη χρήση ναρκωτικών -η οποία όπως ανέφερε στην δίκη του ήταν και ο λόγος που οδηγήθηκε στην παρανομία-, ο δικαστής Peter Berman αποφάσισε να αναβάλει την ανακοίνωση οποιασδήποτε ποινής για ένα περίπου χρόνο δηλαδή έως τις 30 Ιουλίου του 2016.

«Η μέχρι τώρα συμπεριφορά σου δείχνει ότι βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η πιθανότητα υποτροπιασμού. Επαφίεται σε σένα να αποδείξεις αν όντως ξεπέρασες τα προβλήματα που σε οδήγησαν στο έγκλημα. Και γι' αυτό σου δίνω το περιθώριο αυτό» είπε ο δικαστής Berman.

Σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν στην δίκη του Γουλιατίδη, ο ομογενής έπασχε από κατάθλιψη λόγω ερωτικής απογοήτευσης, γεγονός που όπως αναφέρθηκε ήταν και ο κύριος λόγος που άρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών. Το ναρκωτικό ice ένοιωσε ότι αρχικά τον βοηθούσε να ξεχάσει αλλά στην συνέχεια έχασε εντελώς τον έλεγχο. Άρχισε, όπως είπε, να εμπορεύεται ο ίδιος ναρκωτικά αφενός για να συντηρεί τον πανάκριβο εθισμό του και αφετέρου για να ξεπληρώσει το χρέος των $70.000 που είχε δημιουργήσει λόγω αυτού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γουλιατίδη, Phillip Boulton SC, ζήτησε την επιείκεια της Έδρας καθώς όπως είπε ο πελάτης του δεν κατέφυγε στο εμπόριο ναρκωτικών με στόχο το κέρδος αλλά για να συντηρήσει τον εθισμό σε αυτά ο οποίος προήλθε από την κατάθλιψη που έπασχε.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις