Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Απόδημοι σε Τσίπρα: Θέλουμε δικαίωμα ψήφου όπως στην Τουρκία

Απόδημοι σε Τσίπρα: Θέλουμε δικαίωμα ψήφου όπως στην Τουρκία

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στους απόδημους Έλληνες η δημόσια ευχαριστήρια δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, στους απόδημους Τούρκους που ψήφισαν από κάθε γωνιά της γης.

Ο τελευταίος πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, κ.Στέφανος Ταμβάκης, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απευθύνει έκκληση, για άλλη μια φορά, να υλοποιήσει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των αποδήμων, στον τόπο διαμονής τους, είτε με κάλπη είτε με επιστολική ψήφο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο κ. Ταμβάκης, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Θετικά εξεπλάγην, όταν στα πρώτα πέντε λεπτά της ομιλίας του (σ.σ. ο κ. Νταβούτογλου) ευχαρίστησε με θέρμη και χαιρέτησε με έμφαση και ενθουσιασμό τους απανταχού Τούρκους, που ζουν στο εξωτερικό για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία και την στήριξη τους, προς το Κόμμα του και εκείνον προσωπικά. Με λύπησε αφάνταστα ειδικά αυτή η αποστροφή του λόγου του για τους Απόδημους Τούρκους, γιατί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τα προηγούμενα Κόμματα που βρισκόντουσαν στην διακυβέρνηση της Πατρίδας μας, εμάς τους Απανταχού Έλληνες με τον τρόπο τους, μας αποχαιρέτισαν".

"Είμαι βέβαιος ότι εσείς κύριε Πρόεδρε", συνεχίζει ο κ. Ταμβάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό , "ότι όχι μόνο δεν θα συνεχίσετε να μας αποχαιρετάτε, αλλά σύντομα κάνοντας μια νέα αρχή, θα καλωσορίσετε τον Απανταχού Ελληνισμό, που θα συμβάλει στην ανασύσταση, στην αυτοοργάνωσή του και στην υλοποίηση της άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος στον τόπο διαμονής του, είτε με κάλπη είτε με επιστολική ψήφο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα".

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις