Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Το νέο «κόσμημα» του ελληνισμού στο Μποξ Χιλ της Αυστραλίας

Το νέο «κόσμημα» του ελληνισμού στο Μποξ Χιλ της Αυστραλίας

Με λαμπρότητα, παρουσία πολλών επισήμων και πολυάριθμων ομογενών, έγιναν στις 9/11 τα εγκαίνια του νέου πολιτιστικού και κοινοτικού κέντρου πολλαπλών χρήσεων της Ελληνικής Κοινότητας Box Hill.

Οι ομογενείς που βρέθηκαν εκεί χθες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό κτίριο (σε σχέδια Π. Ντάρμου), που δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε «στολίδι», το οποίο θα εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανάγκες των Ελλήνων της περιοχής ενώ, μεταξύ άλλων, θα παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες και σε άτομα τρίτης ηλικίας.

Η τελετή του αγιασμού έγινε από τον Επίσκοπο Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, βοηθούμενο από τον πατέρα Διονύσιο και ακολούθησαν ομιλίες από τον πρόεδρο της Κοινότητας Ν. Φαρλέκα, τον γραμματέα της Κοινότητας Κ. Τούσια (στα αγγλικά), τον πρώην πρόεδρο Γ. Στουπά (που ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας), τη γενική πρόξενο της Ελλάδας Χ. Σημαντηράκη και τον πολιτειακό Εργατικό βουλευτή Σ. Δημόπουλο.

Στα εγκαίνια βρέθηκαν ακόμα ο δήμαρχος της περιοχής, Φ. Ντάο, η Ομοσπονδιακή Εργατική βουλευτής Α. Μπερκ, και πολλοί άλλοι.

Όπως τόνισε ο κ. Φαρλέκας, στην τελετή των χθεσινών εγκαινίων βρέθηκαν και τρία από τα ιδρυτικά στελέχη της Κοινότητας Μποξ Χιλ (Τ. Ευστρατιάδης, Σ. Ανδρεόπουλος και Π. Αλεξόπουλος).

Μετά το κόψιμο της κορδέλας ακολούθησαν τραγούδια και χοροί από μαθητές του σχολείου της Κοινότητας και το χορευτικό συγκρότημα της Παλλακωνικής. Το πρόγραμμα έκλεισε με δεξίωση.

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις