Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Νέα Υόρκη: Τα 84 χρόνια του ομογενειακού Συλλόγου Αρκάδων «Γέρος του Μωριά»

Νέα Υόρκη: Τα 84 χρόνια του ομογενειακού Συλλόγου Αρκάδων «Γέρος του Μωριά»

Ογδόντα τέσσερα χρόνια δράσης και σημαντικής προσφοράς στην Ομογένεια και τη γενέτειρα γη, την Αρκαδία, γιόρτασε ο Σύλλογος Αρκάδων Νέας Υόρκης “Γέρος του Μωριά” με την ετήσια χοροεσπερίδα του που πραγματοποιήθηκε στο Κουίνς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία “Ελληνες της Χρονιάς” στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης, την “ομάδα της καρδιάς των απανταχού Αρκάδων” και “Αρκάς της Χρονιάς” στον αντιπρόεδρο του Greek Children’s Fund, Παναγιώτη (Πίτερ) Νάνο, καθώς και οι καθιερωμένες υποτροφίες στους φοιτητές Κωνσταντίνο Μοριάτη, Θωμά Ρεβελιώτη και Μιχάλη Σταυρόπουλο. Στη φοιτήτρια Μαρία Παπαδοπούλου απονεμήθηκε η υποτροφία στη μνήμη της Ειρήνης Λαδά.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο ιερατικώς προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος μαζί με τα συγχαρητήριά του στους τιμώμενους και στο σύλλογο για το έργο που επιτελεί, τόνισε στους Αρκάδες ότι “είναι υποχρέωσή σας να διατηρήσετε το σύλλογό σας, την ταυτότητά σας και να τη μεταδώσετε στις επόμενες γενιές”

Στο καλωσόρισμά του ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Χρήστος Βουρνάς συνεχάρη τους τιμώμενους, τους φοιτητές που έλαβαν τις υποτροφίες, το Δ.Σ και ολόκληρη την επιτροπή χορού που εργάστηκε για την επιτυχία της εκδήλωσης και το νεανικό χορευτικό τμήμα, The Arcadian Dance Group, με επικεφαλής τον Δημήτρη Βαλκανά που με την παρουσία του έδωσε μια νότα χαράς, αισιοδοξίας και υπερηφάνειας στους Αρκάδες.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου, Απόστολος Λαγός, επισήμανε ότι ο ετήσιος χορός αποτελεί μια όμορφη ευκαιρία ανταμώματος όλων των μελών, ενώ αναφέρθηκε και στην ομόφωνη απόφαση να τιμηθούν φέτος ο “Αστέρας Τρίπολης” που με την πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις “τιμά την Αρκαδία”, καθώς και ο Αρκάς, από το Λεοντάρι Μεγαλοπόλεως, Πίτερ Νάνος, ο οποίος “με την καλοσύνη και τις πράξεις τους μας διδάσκει την έννοια του ανθρωπισμού”.

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Λάγος κάλεσε όλους να μην ξεχνούν και τους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα που χρειάζονται τη συμπαράστασή μας.

Ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Κώστας Καπόγιαννης, συνεχάρη το Σύλλογο για τη δράση του και τόνισε ότι “είμαστε δυναμικοί, αλλά πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο αποδοτικοί”, ενώ κάλεσε όλους να είναι ενωμένοι και “να σκεπτόμαστε πώς μπορούμε να αφήσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον.”

Ο κ. Καπόγιαννης ταξίδεψε από την Καλιφόρνια, όπως και ο α’ αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α., Γιάννης Χείλαρης από το Σικάγο, με αφορμή τη φθινοπωρινή συνεδρίαση της Ανώτατης Διοίκησης και του Συμβουλίου Επιτρόπων της Π.Ο.Α που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο Αρκαδικό Σπίτι στο Λονγκ Αιλαντ Σίτι.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας συνεχάρη τον “Γέρο του Μωριά” και τους τιμώμενους και κάλεσε τους ομογενείς να ενωθούν για να βοηθήσουν την Ελλάδα. “Η Ελλάδα οσάκις σώθηκε, σώθηκε από τους ομογενείς”, πρόσθεσε μέσα στα χειροκροτήματα των συνδαιτυμόνων.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, πρέσβης Γεώργιος Ηλιόπουλος, αφού συνεχάρη τον ιστορικό σύλλογο και τους τιμώμενους, προέτρεψε τους Αρκάδες να συνεχίσουν το έργο τους για τους ίδιους, για την Ομογένεια και για την πατρίδα, να είναι φιλόδοξοι και να έχουν υψηλούς στόχους.

Τον “Αρκά της Χρονιάς”, Παναγιώτη Νάνο, παρουσίασε ο γραμματέας του Συλλόγου, και πρώην πρόεδρος της Π.Ο.Α. Δημήτρης Φίλιος, τονίζοντας την ανιδιοτελή πολύχρονη προσφορά του για τα παιδιά που είναι σε ανάγκη. Οπως χαρακτηριστικά είπε, ο κ. Νάνος, ο οποίος είναι μέλος του συλλόγου από το 1963, μαζί με την αείμνηστη σύζυγό του Ευθυμία “προσέφεραν όχι μόνο μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά και ένα μέρος της ψυχής τους.”

Αποδεχόμενος με συγκίνηση το βραβείο ο κ. Νάνος επισήμανε ότι “η τιμή αυτή ανήκει στα παιδάκια αυτά που νίκησαν τον καρκίνο και σήμερα βρίσκονται στη ζωή” και κάλεσε όλους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων εκείνων που δεν κατάφεραν να βγουν νικητές από την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Προς τιμήν του κ. Νάνου, ο Σύλλογος προσέφερε επιταγή αξίας πεντακοσίων ($500) δολαρίων για την ενίσχυση του “Greek Children’s Fund”, την οποία παρέλαβε ο πρόεδρος του οργανισμού Γεώργιος Κίτσιος.

Στους “Ελληνες της Χρονιάς”, την ποδοσφαιρική ομάδα του Αστέρα Τρίπολης που ιδρύθηκε το 1931, αναφέρθηκε ο chairman του χορού, Χρήστος Βουρνάς, τονίζοντας ότι η ομάδα αυτή που κάνει υπερήφανη την Αρκαδία είναι “η ομάδα της καρδιάς των απανταχού Αρκάδων.”

Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, τονίζοντας ότι “η τιμή ανήκει στους τιμώντες, εσάς που φυλάττετε Θερμοπύλες εδώ στα ξένα” και συνεχάρη το “Γέρο του Μωριά” για το πολύ συγκινητικό και πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί. Ο κ. Μποροβήλος μετέφερε και χαιρετισμό μαζί με τις ευχαριστίες των ιδιοκτητών της ομάδας Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου και τόνισε ότι ο Αστέρας βοήθησε να ακουστεί το όνομα της Αρκαδίας μας όπου γης.

Ο Σύλλογος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Μποροβήλο και μια ανθοδέσμη στη σύζυγό του Νατάσα, ενώ ο πρόεδρος του Αστέρα, ο οποίος κατάγεται από τη Νεστάνη (Τσιπιανά), ανταπέδωσε προσφέροντας στο σύλλογο αναμνηστική πλακέτα και μια φανέλα με τις υπογραφές των παικτών και του προπονητή τους, Στάικου Βεργέτη.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γραμματέας του Συλλόγου, Δημήτρης Φίλιος, ο οποίος ευχαρίστησε για την παρουσία τους στο χορό και τις αντιπροσωπείες των ομογενειακών ομάδων “Greek American” “Ολυμπιακός”, “PANATHA USA” και “Μέγας Αλέξανδρος”, ενώ το μουσικό μέρος της βραδιάς ανέλαβαν ο Γρηγόρης Μανινάκης με την ορχήστρα “Μικρόκοσμος”.

ΠΗΓΗ greeknewsonline.com

Σχετικές ειδήσεις