Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Θύματα...τραπεζικών χρεώσεων πολλοί Ελληνοαυστραλοί που ταξίδεψαν στην Ελλάδα

Θύματα...τραπεζικών χρεώσεων πολλοί Ελληνοαυστραλοί που ταξίδεψαν στην Ελλάδα

Οι Αυστραλοί συνεχίζουν να πληρώνουν υπέρογκα ποσά στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ), και, ειδικά, εκείνοι που ταξιδεύουν σε χώρες του εξωτερικού στη διάρκεια των διακοπών τους.

Φυσικά, αυτό αφορά και τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελληνοαυστραλών που ταξίδεψαν στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά. Παρά τον περιορισμό των αναλήψεων (capital controls), οι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα μπορούσαν να κάνουν κανονικά αναλήψεις από τα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών.

Από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, οι Αυστραλοί ταξιδιώτες πλήρωσαν σχεδόν $535,8 εκατ. σε τέλη από την μετατροπή συναλλάγματος και την χρήση ΑΤΜ.

Επίσης, το 2014 πληρώσανε $291 εκατ. για τέλη στις τραπεζικές συναλλαγές. Η χρέωση από την χρήση ΑΤΜ φτάνει έως και τα $6 και αφορά κυρίως μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί σε αεροδρόμια και κρουαζιερόπλοια αλλά και εκείνα που βρίσκονται σε χώρες του εξωτερικού.

Οι Αυστραλοί πλήρωσαν κατά μέσο όρο $2,20 το 2014, καθώς πολλοί εξακολουθούν να ελέγχουν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους ή να κάνουν ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ. Σε ποσοστό το ποσό αυτό κυμαίνεται από 2% έως 5% ανάλογα το ποσό της ανάληψης.

Ωστόσο, εκπρόσωπος των αυστραλιανών τραπεζών τονίζει ότι το ποσό από τις χρεώσεις των τραπεζικών συναλλαγών είναι το μικρότερο από το 1991. Σ' αυτό έχει συμβάλει και το γεγονός ότι πολλοί Αυστραλοί χρησιμοποιούν τις εφαρμογές (apps) στα κινητά τους ή μέσω διαδικτύου.

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις