Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τον Μάρτιο το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό

Τον Μάρτιο το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό

Το συγκεχυμένο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εκπαίδευση στην ομογένεια οδήγησε τα Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και το Υπουργείο Εξωτερικών στη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με τη ρητή εντολή έως τις αρχές Μαρτίου να έχει δώσει ένα σφικτό, συγκροτημένο νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει η εκπαίδευση στην ομογένεια.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, είναι η πρώτη φορά που συντάσσεται μια Ομάδας Εργασίας από κοινού ανάμεσα στα δυο Υπουργεία.

Η επιτροπή αυτή αποτελείται ισομερώς από δυο αρμόδιες υπηρεσίες του κάθε Υπουργείου. Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συμμετέχουν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Ο κ. Πελεγρίνης παρέθεσε αριθμητικά στοιχεία για τα σχολεία της ομογένειας ενώ σημείωσε ότι για το 2016 θα διατεθούν για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση του εξωτερικού 9 εκ. ευρώ. Εξ αυτών των χρημάτων το 1,2 εκ ευρώ αφορά αμοιβές εκπαιδευτικών και 4-5 εκ . ευρώ το επιμίσθιο που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί του εξωτερικού.

www.dikaiologitika.gr

Σχετικές ειδήσεις