Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Συνέδριο Ομογενών: «Nα παραμείνουν οι Αυστραλοί στην Κύπρο μέχρι να λυθεί το Κυπριακό»

Συνέδριο Ομογενών: «Nα παραμείνουν οι Αυστραλοί στην Κύπρο μέχρι να λυθεί το Κυπριακό»

Έκκληση να μην αποσυρθεί η αυστραλιανή αστυνομική δύναμη από την Κύπρο, διατυπώθηκε στο τριήμερο 44o Παναυστραλιανό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας ξεκίνησε στις 29/1 στην Αδελαΐδα.

Το Σάββατο οι εργασίες επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν τις Κυπριακές Κοινότητες και την Κυριακή σε θέματα της ΠΑΣΕΚΑ.

Η έναρξη του συνεδρίου έγινε στο ανακαινισμένο κτίριο της Κυπριακής Κονότητας Ν. Αυστραλίας, παρουσία περίπου 200 εκπροσώπων της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας καθώς και των προξενικών Αρχών, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία της κυπριακής νεολαίας. Ανάμεσα στους επισήμους βρίσκονταν και η πρόεδρος του Συμβουλίου Πολυπολυτισμικών Υποθέσεων κ Grace Portolesi, εκπροσωπώντας τον πολιτειακό πρωθυπουργό, Jay Weatherill.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νικανδρος.

Αμέσως μετά ακολούθησαν ομιλίες για το Κυπριακό, τις σχέσεις Κύπρου-Αυστραλίας και το μεταναστευτικό.

Μεταξύ άλλων, μίλησαν ο γενικός πρόξενος της Κύπρου, Βάκης Ζήσιμος, που εκπροσώπησε την Ύπατη Αρμοστή της Κύπρου στην Αυστραλία κ. Ιωάννα Μαλλιώτη, ενώ το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Παναυστραλιανής Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΑΣΕΚΑ) Κωνσταντίνος Προκοπίου, που στάθηκε στην ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια από όλους και να δοθεί έμφαση και στον πολιτιστικό τομέα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, ο οποίος, απευθυνόμενος προσωπικά στον ομοσπονδιακό βουλευτή Hindmarsh, Matt Williams, έστειλε μήνυμα στην αυστραλιανή κυβέρνηση να μην αποσύρει τις αστυνομικές της δυνάμεις από την περιοχή αν δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις