Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο σχολείο της Τζαμέικας στη Νέα Υόρκη

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο σχολείο της Τζαμέικας στη Νέα Υόρκη

Την Κυριακή 20 Μαρτίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Τζαμάικα γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Με την παρουσία των δασκάλων και με εθνικό παλμό, οι μαθητές τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα για το χαρμόσυνο γεγονός του Ευαγγελισμού και για την Επανάσταση του 1821. Οι γονείς, με τις οικογένειές και τους φίλους τους, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις απαγγελίες για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τον Εθνικό Ύμνο, και το Κρυφό Σχολειό. Χάρηκαν και το πατριωτικό σκετς «Ο Θεός υπόγραψε τη Λευτεριά», που απέδωσαν τέλεια τα παιδιά.

Ο Προϊστάμενος της Κοινότητας, ο π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης, άνοιξε το πρόγραμμα με προσευχή, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε τα παιδιά για τον κόπο τους και τους δασκάλους για τις υπηρεσίες τους. Ευχαρίστησε επίσης ιδιαίτερα τους γονείς και όλους όσους προσφέρουν τον χρόνο τους και την εργασία τους για τη λειτουργία του Απογευματινού Ελληνικού Σχολείου. Στο τέλος της γιορτής, ο π. Καλογρίδης ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά» και τους προσκάλεσε στην παρέλαση της Πέμπτης Λεωφόρου. Το πρόγραμμα παρακολούθησε και ο ιερέας Μιχαήλ Ντόμπρε.

Ο κ. Μιχαήλ Παπαγιαννόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της κοινότητος τόνισε ότι «Ήταν η καλύτερη εθνική γιορτή από τα παιδιά του Απογευματινού Σχολείου. Και ζήτησε από όλους να τα χειροκροτήσουν ξανά για την προσπάθειά τους και τον κόπο τους». Επίσης ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά» και συνεχάρη με θερμά λόγια τα παιδιά, τους δασκάλους και όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η γιορτή.

«Χρόνια Πολλά» είπε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Βίκυ Αλεξίου, και αφού ευχαρίστησε όλους, προσκάλεσε όλους στο Σαρακοστιανό γεύμα, το οποίο προσφέρεται από το Σύλλογο Γονέων του Απογευματινού Σχολείου.

Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι εκπαιδευτικοί: Αναστασία Κατούχη, Σταύρος Κιλιμιτζόγλου, Δέσποινα Σταύρου, Εμμανουέλα Χριστοδούλου, Καλλιόπη Χριστοδούλου και ο διευθυντής Απόστολος Φούντας.

πηγη greeknewsonline.com

φωτο αρχείου

Σχετικές ειδήσεις