Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Το Εργατικό Kόμμα δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει με $600.000 την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Το Εργατικό Kόμμα δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει με $600.000 την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Μετά το Φιλελεύθερο και το Εργατικό Kόμμα δεσμεύτηκε χθες ότι αν κερδίσει τις εκλογές του Ιούλη, θα ενισχύσει με σχεδόν $600.000 δολάρια την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Την υπόσχεση αυτή έδωσαν ο σκιώδης υπουργός Δικαιοσύνης, Mark Dreyfus, με την βουλευτή του Hotham, Clare O'Neil, και τον υποψήφιο των Εργατικών στην έδρα Wills, Peter Khalil, σε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κοινότητας με επικεφαλής τον πρόεδρό της Βασίλη Παπαστεργιάδη.

«Η υπόσχεση για την χρηματοδότηση, εκτός των άλλων, σημαίνει ότι το Εργατικό Κόμμα, αναγνωρίζει την προσφορά των πολυπολιτισμικών Κοινοτήτων προς την Αυστραλία και, ειδικά, της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης» είπε ο κ. Dreyfus.

Με την σειρά του, ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του που μετά την κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, δεσμεύτηκε να στηρίξει το έργο της Ελληνικής Κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινότητα με υπόμνημά της προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει την οικονομική ενίσχυση:

1. Του προγράμματος διδασκαλίας Ελληνικών σε παιδιά με μητρική γλώσσα την Ελληνική

2. Μόνιμης Έκθεσης Ιστορίας του Ελληνισμού της Μελβούρνης και τη δημιουργία ειδικής γκαλερί στο Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού

3. Έρευνας, συγγραφής και έκδοσης βιβλίου με την ιστορία της Κοινότητας

4. Έρευνας για τα οικονομικά οφέλη του Φεστιβάλ της Lonsdale, της Ελληνικής Περιοχής στο κέντρο της πόλης και του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις