Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αμερικανικές Εκλογές: Ποια είναι η Ελληνίδα δημοσιογράφος δίπλα στον Τραμπ (photo)

Αμερικανικές Εκλογές: Ποια είναι η Ελληνίδα δημοσιογράφος δίπλα στον Τραμπ (photo)

Αμερικανικές εκλογές 2016: Λίγες ώρες απομένουν...για τα αποτελέσματα των πιό κρίσιμωνεκλογών των ΗΠΑ. Το όνομα του Ντόναλντ Τράμπ, έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τα ΜΜΕ, κάνοντας δική του εκπομπή, κι όταν ασχολήθηκε με τα καλλιστεία των ΗΠΑ. Εκτοξεύτηκε όμως η φήμη του, όταν αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ.

Μερικά χρόνια πρίν, όταν η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr Ρούλα Κοτσέτα, ήταν ανταποκρίτρια στα Ηνωμένα Έθνη και στη Νέα Υόρκη, το όνομα του Ντόναλντ Τράμπ, ήταν γνωστό μόνο στους επιχειρηματικούς κύκλους αλλά και στην Ομογένεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ LIVE

Ο κ. Τράμπ είχε πάντα σχέσεις με την Ελληνοαμερικάνικη κοινότητα. Στενός του άλλωστε συνεργάτης χρόνια τώρα, είναι ο αρχιτέκτονας Κώστας Κονδύλης Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Kondylis Architecture, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Κονδύλης το 2001 έκτισε το 90όροφο Trump World Tower στο Μανχάταν, που ήταν το μεγαλύτερο οικιστικό συγκρότημα στον κόσμο.

«Ο Κώστας είναι ένας αρχιτέκτονας με εξαιρετική αισθητική, ο οποίος μπορεί να σκετσάρει επίσης» είχε πεί σε δηλώσεις του στην δημοσιογράφο Ρούλα Κοτσέτα (ρεπόρτερ της Ελληνοαμερικάνικης εφημερίδας "Πρωινή" και ανταποκρίτρια τότε της εφημερίδας "Κέρδος") ο κ. Trump. «Δεν του έχει δοθεί ποτέ έως σήμερα η αναγνώριση που πρέπει. Ξεκινά τώρα σιγά σιγά» είχε πεί χαρακτηριστικά.

Ο Ντόναλντ Τράμπ δεν είχε λείψει σχεδόν ποτέ από την ετήσια εκδήλωση της ελληνοαμερικάνικης οργάνωσης HANAC που πάντα γινόταν στο διάσημο ξενοδοχείο "PLAZA" της Νέας Υόρκης, ιδιοκτήτης του οποίου ήταν και είναι ο ίδιος.

Εντύπωση είχε κάνει τότε στην δημοσιογράφο Ρούλα Κοτσέτα η απλότητά του. Παρακολουθούσε πάντα τα ελληνοαμερικάνικα δρώμενα και δεν δίστασε να μιλήσει πολλές φορές για την στήριξή του στην Ομογένεια και στα εθνικά μας θέματα.

Έχοντας ρίζες στην Ρωσία, είχε μεγαλώσει έχοντας πάνω από όλα την θρησκεία και την πατρίδα.

Ισως γι αυτό οι Ομογενείς του ήταν πάντα αρεστοί.

Η δημοσιογράφος του newsbomb.gr Ρούλα Κοτσέτα στην φωτογραφία που ακολουθεί είναι δίπλα στον σημερινό υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε παλαιότερο στιγμιότυπο, όταν ήταν ανταποκρίτρια στη Νέα Υόρκη (φωτο Δημήτρης Πανάγος).

47984 162046947293327 1306160335 n

Τελικά είναι αλήθεια ότι την ιστορία, πολλές φορές, αν δεν την γράφουν, τη ζουν από κοντά οι δημοσιογράφοι...

«Οι Ελληνοαμερικανοί Φίλοι του Τραμπ»

Στην προεκλογική του εκστρατεία δίπλα του, δύο Ομογενείς. Πρόκειται για τον 30χρονο Τζορτζ Παπαδόπουλο από το Σικάγο, ο οποίος είναι Σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε και ο 29χρονος οικονομολόγος Χρήστος Μαραφάτσος, που επιλέχθηκε από την καμπάνια του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για να εκπροσωπήσει την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Οι Ομογενείς ψηφοφόροι του Τράμπ, το βράδυ της Κυριακής (6/11) διοργάνωσαν στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια μια προεκλογική συγκέντρωση, με θέμα «Τι αλλαγές θα φέρει η προεδρία του Τραμπ στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Κύπρο» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Τζορτζ Παπαδόπουλο, σύμβουλο του κ. Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Διονύσης Πυλαρινός στην εναρκτήρια ομιλία του ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ περιόδευσε σε πέντε πολιτείες και προσπαθεί να εξηγήσει στον αμερικανικό λαό τι θα κάνει για την Αμερική, όπως διαβάζουμε στον Εθνικό Κήρυκα Ν. Υόρκης.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση, επεσήμανε ότι διοργανώθηκε από την επιτροπή «Οι Ελληνοαμερικανοί Φίλοι του Τραμπ» οι οποίοι όχι μόνο στηρίζουν την προεκλογική εκστρατεία του, αλλά αγωνίζονται για να αλλάξουν τα δεδομένα και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και να γίνει «κόκκινη ξανά». Στη συνέχεια, μίλησε για τη σταδιοδρομία του κ. Γιώργου Παπαδόπουλου και τόνισε ότι «εργαζόμαστε για τη νίκη και την επόμενη ημέρα των εκλογών».

O πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, αναφέρθηκε στον αγώνα της Ομογένειας για το Κυπριακό και έκανε μια σύντομη αναδρομή στα 42 χρόνια που μεσολάβησαν από την τουρκική εισβολή και στον ρόλο που έπαιξαν οι πρόεδροι από τον Κάρτερ που όταν κέρδισε χτύπησαν χαρμόσυνες οι καμπάνες στην Κύπρο μέχρι και τον Ομπάμα.

Για τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, υπογράμμισε ότι ο κ. Παπαδόπουλος γνωρίζει καλά τα προβλήματα, ότι ο Τραμπ μπορεί να επιφέρει ριζική αλλαγή και ότι η Αμερική χρειάζεται έναν πρόεδρο ικανό να αλλάξει την εξωτερική πολιτική. «Για να απελευθερωθεί η Κύπρος χρειάζεται η συμμαχία των ΗΠΑ και της Ρωσίας», επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι κόμμα των ομογενών είναι και πρέπει να είναι η Κύπρος, η Ελλάδα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ότι στηρίζουμε τους ομογενείς υποψηφίους ανεξαρτήτου κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2016 ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις