Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Εκδήλωση Ελληνοαμερικανών υποστηρικτών του Τραμπ στην Αστόρια

Εκδήλωση Ελληνοαμερικανών υποστηρικτών του Τραμπ στην Αστόρια

Εκδήλωση Ελληνοαμερικανών υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στην Αστόρια, με ομιλητή τον ομογενή σύμβουλο του ρεπουμπλικανού υποψηφίου, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γιώργου Παπαδόπουλου και ακροατήριο 50 ατόμων.

Ο ομιλητής άσκησε κριτική στην πολιτική της Χίλαρι Κλίντον, για την οποία αναρωτήθηκε, αν και ήταν στα πράγματα για τρεις δεκαετίες, «τι έκανε για την Ελλάδα, για την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο;»

“Η Χίλαρι επισκέφθηκε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είδατε κάποια αλλαγή, έκανε κάτι;»,

Πρόσθεσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει την αλλαγή όχι μόνο στο σύστημα, αλλά και στη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ κι ότι στις προτεραιότητές του συμπεριλαμβάνεται και η βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Τι αλλαγές θα φέρει η προεδρία του Τραμπ στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Κύπρο», ωστόσο ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρέσχε κάτι συγκεκριμένο για τη στάση που θα ακολουθήσει αν εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ στα ελληνικά θέματα και την Κύπρο και περιορίστηκε να πει πως αυτός ως σύμβουλός του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τον ενημερώσει γύρω από τα θέματά μας και τις προτεραιότητες της Ομογένειας.

Σ’ αυτούς που μίλησαν και ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ,που αναφέρθηκε στον αγώνα της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας για το Κυπριακό και τις υποσχέσεις των προεδρικών υποψηφίων, ενώ θύμισε ότι όταν νίκησε ο Τζίμι Κάρτερ κέρδισε χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες στην Κύπρο.

Για τη Χίλαρι Κλίντον είπε ότι γνωρίζει το κυπριακό, αλλά δεν έχει την τόλμη να αλλάξει την εξωτερική πολιτική». Αντίθετα, ισχυρίσθηκε ο κ. Κρίστοερ – ο οποίος και το 2000 είχε δηλώσει ότι υποστηρίζει τον Τζορτζ Μπους – με τον Τραμπ υπάρχει η ελπίδα της αλλαγής. Συμπλήρωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να επιφέρει ριζική αλλαγή, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται έναν πρόεδρο ικανό να αλλάξει την εξωτερική πολιτική της χώρας.

«Για να απελευθερωθεί η Κύπρος χρειάζεται η συμμαχία των ΗΠΑ και της Ρωσίας», πρόσθεσε ο κ. Κρίστοφερ, απηχώντας και στην αναφορά του συμβούλου του κ. Τραμπ ότι θα είναι θέμα προτεραιότητας όπως διαβάζουμε στο greeknewsonline.com.

Σχετικές ειδήσεις