Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αθώος δήλωσε ο ομογενής Αλεν Καλόγερος για υπόθεση δωροδοκίας

Αθώος δήλωσε ο ομογενής Αλεν Καλόγερος για υπόθεση δωροδοκίας

Ο ομογενής Αλεν Καλόγερος και ο Τζόσεφ Περκόκο, πρώην σύμβουλοι του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, που κατηγορούνται για ένα σκάνδαλο δωροδοκίας, διακήρυξαν την Πέμπτη 30/11 την αθωότητά τους.

Το ίδιο έπραξαν και οι έξι άλλοι κατηγορούμενοι, στελέχη των οποίων οι εταιρείες έκαναν δουλειές με την πολιτεία της Νέας Υόρκης, δηλώνοντας αθώοι για τις κατηγορίες που τους πρόσαψε τον Νοέμβριο το Περιφερειακό Δικαστήριο στο Μανχάταν.

Η δικαστής Βαλερί Καπρόνι δεν όρισε την ημερομηνία έναρξης της δίκης, αλλά δήλωσε ότι σκοπεύει να το κάνει κατά την επόμενη ακρόαση τον Μάρτιο, καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Είναι χαρακτηριστικό πως το κατηγορητήριο βασίστηκε σε πάνω από δύο εκατομμύρια έγγραφα και δύο τεραμπάιτ δεδομένων από διαφόρων μορφών ηλεκτρονικά αρχεία, τα οποία κατάσχεσε η κυβέρνηση, αναφέρει η «Νew York Times».

Η εισαγγελέας Τζάνις Εκενμπεργκ δήλωσε ότι στην υπόθεση περιλαμβάνονται «ογκώδη τραπεζικά και τηλεφωνικά αρχεία» και πως εκτιμά ότι η δίκη θα διαρκέσει τέσσερις με έξι εβδομάδες.

Ο κ. Καλόγερος κατηγορείται για τη χειραγώγηση της διαδικασίας μέσω της οποίας το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου της Νέας Υόρκης, το πανεπιστημιακό παράρτημα του οποίου ηγείτο, παραχωρούσε πολυτελή συμβόλαια σε λίγους επίλεκτους κατασκευαστές του Μπάφαλο.

Ο δικηγόρος του κ. Καλόγερου, Μάικλ Μίλερ, είχε δηλώσει τον Νοέμβριο -όταν και αποφασίστηκε πως θα διεξαχθεί δίκη για την υπόθεση- πως ο πελάτης του «έχει αφιερώσει τη ζωή του» στην επιστήμη και την οικονομική ανάπτυξη. «Είμαστε αισιόδοξοι πως στο τέλος της διαδικασίας το δικαστήριο θα συμπεράνει πως δεν έχει διαπράξει εγκλήματα», είχε σημειώσει ο κ. Μίλερ στη δήλωσή του.

πηγη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις