Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ροζ σκάνδαλο! Σε αργία ομογενής ιερέας της κοινότητας Αγίου Παύλου Hempstead

Ροζ σκάνδαλο! Σε αργία ομογενής ιερέας της κοινότητας Αγίου Παύλου Hempstead

Σε αργία από κάθε ιεροπραξία έθεσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον π. Λουκά Μελαχρινό, ιερατικό προϊστάμενο της επιφανούς κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στην πόλη Hempstead του Λονγκ Αϊλαντ, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο σεξουαλικής φύσεως.

Σήμερα Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα ιερουργήσει ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης μαζί με τον βοηθό ιερέα π. Κωνσταντίνο Ursache.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» εκ των έσω της κοινότητας, αλλά και επίσης από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο π. Μελαχρινός έστελνε άσεμνες προσωπικές του φωτογραφίες σε ενήλικη ενορίτισσά του ηλεκτρονικώς.

Ο π. Μελαχρινός προϊσταμενεύει στην κοινότητα του Αγίου Παύλου από το έτος 2006, ενώ υπηρέτησε από το 2003 ως βοηθός ιερεύς στην ίδια κοινότητα. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων. Μήνυμα του «Ε.Κ.» στον τηλεφωνητή του κινητού τηλεφώνου του ιερέα Μελαχρινού παρέμεινε αναπάντητο.

Ο βοηθός ιερέας π. Κωνσταντίνος Ursache είπε στον «Ε.Κ.» πως «δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο», ενώ αρνήθηκε να μας δώσει τους τηλεφωνικούς αριθμούς του προέδρου και αντιπροέδρου του κοινοτικού συμβουλίου.

Η κυρία Νικόλ Ρουσάκη, εκ των γραμματέων της κοινότητας, όταν της ζητήσαμε να μιλήσουμε στον π. Λουκά Μελαχρινό, στον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου κ. Arthur Vaccari και στον αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Βόργκα, μας είπε «δεν έχουμε κανένα σχόλιο» και με ανάγωγο τρόπο μας έκλεισε το τηλέφωνο.

Μηνύματα στον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπο Φασιανής κ. Αντώνιο, παρέμειναν αναπάντητα. Τηλεφώνημα στο Γραφείο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γέροντα Αμερικής κ. Δημητρίου, μας ελέχθη ότι «ο Σεβασμιότατος είναι σε σύσκεψη με το υπαλληλικό προσωπικό της Αρχιεπισκοπής».

Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου στο Hempstead του Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης είναι από τις πλέον πολυπρόσωπες και κορυφαίες Ελληνορθόδοξες κοινότητες όχι μόνο της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νέας Υόρκης, αλλά και ολόκληρης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Στον ναό υπάρχει και η εικόνα της Παναγίας η οποία δακρυρροεί, δηλαδή κλαίει, εδώ και δεκαετίες από την εποχή της Αρχιεπισκοπίας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.

Η είδηση έχει ήδη κυκλοφορήσει ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας, ενώ ιδιαίτερη επίπτωση φαίνεται να έχει ανάμεσα στα νέα παιδιά, τα οποία σέβονταν και αισθάνονταν συνάφεια με τον π. Μελαχρινό.

Ενορίτες οι οποίοι μίλησαν στον «Εθνικό Κήρυκα» με τον όρο να τηρηθεί η ανωνυμία τους, μας είπαν ότι η πρεσβυτέρα του π. Μελαχρινού η κυρία Marusia Podhurec -Μελαχρινού όταν κατέστη γνωστό το συμβάν πήρε τα παιδιά και αναχώρησε για το Σικάγο.

Επίσης, ελέχθη από ενορίτες ότι ο π. Λουκάς Μελαχρινός εμφανιζόταν ως ευσεβής κληρικός με Μοναστικές συνήθειες και συμπεριφορές, είχε μάλιστα ράψει πάνω στο εσώρασό του, γνωστό ως αντερί, έναν κόκκινο σταυρό. Μας είπαν ακόμα ότι η Αρχιεπισκοπή τον θεωρούσε εκ των καλύτερων κληρικών της, παρά το γεγονός ότι είχαν εκφρασθεί παράπονα για τον Μοναστηριακό ευσεβισμό του π. Μελαχρινού.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αν έχουν ή όχι ενημερωθεί σχετικά οι αστυνομικές Αρχές είναι συγκεχυμένες. Ο π. Μελαχρινός απεφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή το 2003. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 31 Μαρτίου του 2002 από τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο στον ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μπεθέσδα του Μέριλαντ και πρεσβύτερος στις 24 Αυγούστου του 2003 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Hempstead.

πηγη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ Ν. ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις