Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αθώος ο ομογενής που κατηγορούνταν για παρενόχληση συνεπιβάτιδας σε πτήση

Αθώος ο ομογενής που κατηγορούνταν για παρενόχληση συνεπιβάτιδας σε πτήση

Αθώο έκρινε η επιτροπή ενόρκων τον ομογενή Κρις Καραδήμα που κατηγορούνταν για σεξουαλική παρενόχληση νεαρής γυναίκας σε πτήση της «Delta» από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο «JFK» της Νέας Υόρκης, τον Ιούλιο του 2015.

Η επιτροπή των ενόρκων, όπως επεσήμανε κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» ο συνήγορος Μάθιου Γκαλούτσο (Mathew Galuzzo) συνεδρίασε για εννέα περίπου ώρες (την Πέμπτη και το πρωί της Παρασκευής) και η απόφαση τους ήταν ομόφωνη.

Η δίκη εις βάρος του ομογενή ξεκίνησε στις αρχές τις εβδομάδας στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μπρούκλιν και ο συνήγορος του ομογενή κατάφερε να πείσει την επιτροπή των ενόρκων ότι ο πελάτης του πάσχει από υπνική άπνοια και την ώρα εκείνη δεν βρισκόταν σε ύπνο.

Η ενάγουσα είναι 22 ετών και κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έκανε λόγο για «τραυματική σεξουαλική επίθεση» και ισχυρίστηκε ότι «ένας άντρας που καθόταν δίπλα της ξύπνησε και την έπιασε τον ώμο και έπειτα στο δεξί μου στήθος».

Ερωτηθείς εάν η ενάγουσα είναι Ελληνοαμερικανίδα ο κ. Γκαλούτσο επεσήμανε ότι δεν μπορεί να προβεί σε αποκαλύψεις διότι σε παρόμοιες περιπτώσεις ο νόμος προστατεύει το θύμα.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Κρις Καραδήμα επεσήμανε ότι ήταν η πρώτη φορά που ανέλαβε την υπεράσπισή του, διότι ο ίδιος ασχολείται μόνο με υποθέσεις του ποινικού δικαίου.

O 57χρονος ομογενής, όπως επεσήμανε ο κ. Γκαλούτσο είχε γεννηθεί στην Ελλάδα και είχε έρθει στην Αμερική σε ηλικία δέκα ετών.

Ο κ. Γκαλούτσο ευχαρίστησε τον «Εθνικό Κήρυκα» για το ενδιαφέρον και για την πρόθεσή μας να παράσχουμε την δυνατότητα στον ομογενή να υπεραμυνθεί της αθωότητάς.
Μετά από

«Ο κ. Καραδήμας είναι απασχολημένος καθώς πανηγυρίζει με την οικογένειά του την νίκη και με παρακάλεσε να εκφράσω τις ευχαριστίες του προς την επιτροπή των ενόρκων γιατί εξήγαγαν τα σωστά συμπεράσματα, διακήρυξαν ότι είναι αθώος και ότι αισθάνεται μεγάλη ανακούφιση διότι δόθηκε τέρμα στην περιπέτειά του» ανέφερε στο ηλεκτρονικό μήνυμά του ο κ. Γκαλούτσο.

Σχετικές ειδήσεις