Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τελετάρχης στην παρέλαση της Φιλαδέλφειας ΗΠΑ ο Δημήτρης Χαλάκος

Τελετάρχης στην παρέλαση της Φιλαδέλφειας ΗΠΑ ο Δημήτρης Χαλάκος

Ο κ. Δημήτρης Χαλάκος επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και ηγετικό στέλεχος πολλών ομογενειακών φορέων και οργανισμών, εκλέχτηκε παμψηφεί τελετάρχης της παρελάσεως που θα γίνει στις 2 Απριλίου στη Φιλαδέλφεια.

Η κοινοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για την ανάδειξή του ως τελετάρχη έγινε το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην κοινοτική αίθουσα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Φιλαδέλφεια και προκάλεσε χαρά και ενθουσιασμό.

Στη συγκέντρωση παρέστη και ο Δημήτρης Χαλάκος με την σύζυγό του Γεωργία, οι οποίοι, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νικόλαος Σπηλιώτης, έτυχαν θερμής υποδοχής.

«Ο Δημήτρης Χαλάκος και η σύζυγός του Γεωργία δεν χρειάζονται συστάσεις, διότι δεν είναι απλά και μόνον επώνυμοι, αλλά είναι γνωστοί, φίλοι και συναγωνιστές με πολλούς από όσους συμμετείχαν στην πανομογενειακή συγκέντρωση. Ο φετινός τελετάρχης είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομογενείς επιχειρηματίες της πολιτείας του Ντελαγουέαρ, είναι πρώην πρόεδρος της κοινότητας της Αγίας Τριάδας στο Γουίλμινγκτον Ντελαγουέαρ, μέλος και ευεργέτης του 95ου Τμήματος της AHEPA, μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Νέας Ιερσέης, του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της ‘Ηγεσίας των 100’ και πολλών άλλων αμερικανικών φορέων», υπογράμμισε ο κ. Σπηλιώτης.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ την παραμονή της παρελάσεως παραθέτει το επίσημο δείπνο στο πλαίσιο του οποίου απονέμεται το Βραβείο της Ελευθερίας και άλλες τιμητικές διακρίσεις.

Ερωτηθείς εάν έχουν επιλέξει τους αποδέκτες των φετινών βραβείων ο κ. Σπηλιώτης είπε ότι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί και ότι «θα αποτελέσουν μια επί πλέον ευχάριστη έκπληξη η οποία θα είναι εφάμιλλη της έκπληξης για την εκλογή του τελετάρχη. Η παρέλαση της Φιλαδέλφειας αναβαθμίζεται κάθε χρόνο και η συμμετοχή του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς καθιστά πιο λαμπρή και πιο επιβλητική τη μεγαλύτερη γιορτή του Ελληνισμού όχι μόνο στην πολιτεία της Πενσυλβάνιας, αλλά και στην τριπολιτειακή περιοχή και στη μείζονα περιοχή της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης», τόνισε ο κ. Σπηλιώτης υπενθυμίζοντας ότι αυξάνονται τα έξοδα για την οργάνωσή της.

Η Ομοσπονδία προέβη σε μια καινοτομία η οποία θα συμβάλει στην ενίσχυση του ταμείου της παρελάσεως. Στην ιστοσελίδα της έχουν αναρτήσει την εφαρμογή hellenicfed.org/donate/ η οποία επιτρέπει σε ομογενείς από όλες τις περιοχές μέσω του συστήματος Pay Pal να προσφέρουν το ελάχιστο $20 ετησίως και να γίνουν φίλοι της παρελάσεως.

Ο κ. Σπηλιώτης διευκρίνισε ότι έθεσαν ως κατώτατο όριο τα $20 διότι θέλησαν να δώσουν σε όλους, ξεκινώντας από τα παιδιά, τους φοιτητές ακόμη και τους ηλικιωμένους να προσφέρουν τον οβολό τους και να ενισχύσουν την παρέλαση.

Οι προετοιμασίες για την παρέλαση της Φιλαδέλφειας έχουν προχωρήσει. Εχουν ήδη λάβει την έγκριση από τις δημοτικές αρχές για την έπαρση της σημαίας στο Δημαρχείο και τις άλλες εκδηλώσεις της 1ης και 2ας Απριλίου και η Επιτροπή Παρελάσεως έχει ήδη λάβει την έγκριση για τη συμμετοχή του Αγήματος των Ευζώνων στην παρέλαση και στις άλλες εκδηλώσεις.

Ο κ. Σπηλιώτης και τα άλλα στελέχη τα οποία πήραν τον λόγο αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων πριν και μετά την παρέλαση και τόνισαν ότι όχι μόνο θα τηρήσουν το πρόγραμμα της περσινής παρέλασης, αλλά και θα προσπαθήσουν να το εμπλουτίσουν.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας» είναι ένας από τους πιο δυναμικούς δευτεροβάθμιους φορείς της Ομογένειας, ο οποίος έχει ήδη προετοιμάσει τη νέα γενιά για να παραλάβει τη σκυτάλη.

Σχετικές ειδήσεις