Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ερανος από την Ομογένεια για το ναό του Αγ. Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν»

Ερανος από την Ομογένεια για το ναό του Αγ. Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν»

Ερανο διεξάγει η Ιερά Μητρόπολη Βοστώνης για τη συγκέντρωση χρημάτων τα οποία θα διατεθούν στην ανοικοδόμηση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν του Μανχάταν.

Ο ναός είχε καταστραφεί ολοσχερώς από το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Με επιστολή του προς τον ιερό κλήρο και τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων, ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος ζητά να συνεισφέρουν όλοι για την αποπεράτωση της ανοικοδόμησης του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του με ημερομηνία 1η Μαρτίου 2017: «καθώς καλώς γνωρίζετε, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής επιβλέπει την επανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου, ο οποίος καταστράφηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001», όπως διαβάζουμε στο ekirikas.com.

Τονίζει ότι ο νέος Ελληνορθόδοξος Ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν είναι υπό ανοικοδόμηση. Εχει οριστεί να καταστεί ένας τόπος προσκυνήματος για το έθνος μας και για ολόκληρο τον Κόσμο. Υπολογίζεται ότι κατά τα επόμενα δέκα χρόνια πάνω από πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι θα δουν αυτό το Εθνικό Προσκύνημα της Εκκλησίας μας. Αντιπροσωπεύει μία ζωντανή ενσάρκωση της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής μας Πίστης. Είναι στο επίκεντρο της ιστορίας που καθορίζει τον Εικοστό Πρώτο αιώνα».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κάθε μία κοινότητα της Μητρόπολης Βοστώνης να κάνει μία προσπάθεια προκειμένου να ενθαρρύνει τους πιστούς της Νέας Αγγλίας να υποστηρίξουν γενναιόδωρα αυτή την ευκαιρία η οποία παρέχεται μία φορά στη ζωή». Προσθέτει πως «ζητώ συγκεκριμένα να διεξαχθεί μία ειδική συλλογή χρημάτων κατά την τέταρτη Κυριακή των Νηστειών, στις 26 Μαρτίου, η οποία να οριστεί για την ανοικοδόμηση του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου».

Και συμπληρώνει: «Επιπροσθέτως με την ειδική συλλογή χρημάτων στις 26 Μαρτίου, θα μπορούσατε να στείλετε μία επιστολή στους ενορίτες σας να κάνουν μία δωρεάν των εκατό ή παραπάνω δολαρίων, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα που χρειάζονται για επανοικοδόμηση και στήριξη του Αγίου Νικολάου. Προτρέπω εσάς, τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων και τους ενορίτες σας να συμμετάσχετε μετά χαράς και γενναιοδωρίας».

Σχετικές ειδήσεις