Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Υμνος στην Ελλάδα το ψήφισμα της Γερουσίας ΗΠΑ για την Ελληνική Ανεξαρτησία

Υμνος στην Ελλάδα το ψήφισμα της Γερουσίας ΗΠΑ για την Ελληνική Ανεξαρτησία

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 επίσημο ψήφισμα για τον εορτασμό της 19ης επετείου της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Πρόκειται για έναν ύμνο στην Ελλάδα, την γεννήτρα γη της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, με πολλές αναφορές στο ρόλο της αρχαίας Ελλάδας, η οποία αποτέλεσε το θεμέλιο της αντιπροσωπευτικής Αμερικανικής Δημοκρατίας.

Το ψήφισμα προώθησαν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Ιερσέης Μπομπ Μενέντεζ και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Γουαϊόμινγκ Τζον Μπαράσο. Ο γερουσιαστής κ. Μενέντεζ ο οποίος, ως γνωστόν, διακρίνεται για τα φιλελληνικά του αισθήματα, είπε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν μακροχρόνια σχέση η οποία ανάγεται πίσω στους πατέρες ιδρυτές του μεγάλου μας έθνους πάνω στις δημοκρατικές ιδέες τις οποίες ανακάλυψαν και προήγαγαν οι αρχαίοι Ελληνες».

Συμπλήρωσε πως «τούτο το ψήφισμα αναγνωρίζει την Αρχαία Ελλάδα ως τον γενέθλιο τόπο της Δημοκρατίας και επικροτεί τη συνεχιζόμενη αφοσίωση των Ελλήνων στις δημοκρατικές αξίες. Συγχαρητήρια στους Ελληνοαμερικανούς και στον ελληνικό λαό για την σχεδόν επί δύο αιώνες ανεξαρτησία του και θερμές ευχές σε όλους για τους επικείμενους εορτασμούς».

Στο ψήφισμα αναφέρονται ανάμεσα στα άλλα και τα εξής:

«Αναγνωρίζεται η 196η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος και της εορτάζουσας Δημοκρατίας στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο λαός της αρχαίας Ελλάδας ανέπτυξε την έννοια της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία η ανώτατη δύναμη διακυβέρνησης ανήκε στον λαό.

Οι ιδρυτές πατέρες των Ηνωμένων Πολιτειών, πολλοί από τους οποίους μελέτησαν ελληνική πολιτική φιλοσοφία και την πρωταρχική ελληνική γλώσσα, άντλησαν με αφθονία από την πολιτική εμπειρία και φιλοσοφία της αρχαίας Ελλάδας, προκειμένου να θεσπίσουν την αντιπροσωπευτική δημοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ελλάδα είναι στρατηγικός φίλος και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών για την καθιέρωση πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάπτυξης στην ευμετάβλητη περιοχή των Βαλκανίων, έχοντας επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε χώρες της περιοχής και έχοντας συμβάλλει με περισσότερα από $750.000.000 σε αναπτυξιακή βοήθεια για την περιοχή».

ΠΗΓΗ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις