Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης τίμησε τους ευεργέτες της

Η Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης τίμησε τους ευεργέτες της

Οι τελετάρχες της παρέλασης της Ομογένειας της Νέας Υόρκης Δρ. Γιώργος Γιανκόπουλος και Ιβάν Σαββίδης εξέπληξαν τους ομογενείς με την υπερηφάνεια για την ελληνική τους καταγωγή και με τα μηνύματα ενότητας που εξέπεμψαν κατά τη διάρκεια της βράβευσής τους.

Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία των παρελάσεων της Νέας Υόρκης που τελετάρχες έχουν επιλεγεί αποκλειστικά και μόνον ομογενείς. Κάθε ένας είναι επιτυχημένος στον κλάδο του. Ο μεν πρώτος στον επιστημονικό, ο δε δεύτερος στον επιχειρηματικό.

Ο Δρ Γιανκόπουλος είναι γέννημα και θρέμμα της Ομογένειας της Νέας Υόρκης ένας από τους κορυφαίους βιοεπιστήμονες της Αμερικής και κατ’ επέκταση του κόσμου. Αναφέρθηκε με δέος στο ρόλο της οικογένειάς του και του σχολείου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα και κάλεσε τους ομογενείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να επιδιώξουν την αριστεία στις γνώσεις και στις επιστήμες.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι επίσης ομογενής, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σοβιετική Ενωση και είναι ένας από τους αποδήμους που επένδυσε στη γενέτειρα την περίοδο της κρίσης.

Ο κ. Σαββίδης, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, αποφάσισε να καλύψει όλα τα έξοδα του δείπνου στο ξενοδοχείο «Χίλτον», τα οποία ξεπερνούν τις εκατό χιλιάδες δολάρια. Παράλληλα, μίλησε με υπερηφάνεια για την ποντιακή του καταγωγή και δώρισε στην Ομοσπονδία Νέας Υόρκης ένα πιστό αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Σουμελά, της προστάτιδας των απανταχού Ποντίων.

Η βράβευση των τελεταρχών έγινε κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που παρατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Χίλτον» στο Μανχάταν, και παραβρέθηκαν πεντακόσιοι περίπου ομογενείς από την τριπολιτειακή περιοχή.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος για μια ακόμη χρονιά επωμίστηκε την ευθύνη της διοργάνωσης του δείπνου ζήτησε συγγνώμη από τους ομογενείς για τη στενότητα του χώρου και ευχαρίστησε το ξενοδοχείο για το γεγονός ότι σε μια αίθουσα χωρητικότητας 350 ατόμων κατάφεραν να φιλοξενήσουν πεντακόσιους ομογενείς.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε είκοσι εννέα οργανισμούς, τράπεζες, εταιρείες και ομογενείς που προσέφεραν πέντε χιλιάδες δολάρια έκαστος για το δείπνο.

Στο δείπνο παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος εκπροσωπούσε την ελληνική Βουλή και την κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβεις Αικατερίνη Μπούρα και Κορνήλιος Κορνηλίου, αντίστοιχα, οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας και Βασίλειος Φιλίππου, αντίστοιχα, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο πτέραρχος Γρηγόρης Πεζεράκος, ο στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης, ο ναύαρχος ε.α. Σταύρος Μιχαηλίδης, ο στρατηγός ε.α. Χρήστος Μανωλάς, ο διοικητής της Προεδρικής Φρουράς και οι Εύζωνες.

Στο δείπνο παρέστησαν και μίλησαν η φιλέλλην ομοσπονδιακή βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, οι ομογενείς πολιτικοί Μιχάλης Γιάνναρης (πολιτειακός γερουσιαστής Αστόριας), Αραβέλλα Σιμωτά (πολιτειακή βουλευτής Αστόριας), Λεωνίδας Ραπτάκης (πολιτειακός γερουσιαστής Ροντ Αϊλαντ), Μάντλιν Σίγκα (εισαγγελέας της κομητείας Νάσο) και ο Κώστας Κωνσταντινίδης (δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας).

πηγη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ/Φωτο GANP/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Σχετικές ειδήσεις