Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια κυμάτισε η ελληνική σημαία

Στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια κυμάτισε η ελληνική σημαία

Με πρωτοβουλία των τοπικών τμημάτων της AHEPA και των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» γιορτάστηκε η 196η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος στην πόλη Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας.

Μέρος της εκδήλωσης ήταν και η ανύψωση της γαλανόλευκης σημαίας της Ελλάδας στον επίσημο ιστό του Δημαρχείου της πόλης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος ζόνι Κάμης επέδωσε επίσημη ανακήρυξη του δημάρχου Σαμ Λικάρδο τιμώντας την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία του δημαρχείου της πόλης Σαν Χοσέ και στην οποία προέστη ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, ο οποίος απηύθυνε επίκαιρο χαιρετισμό και συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Παρόντες επίσης ήταν ο Μητροπολίτης Δαρδανελίων Νικήτας, διευθυντής του Αθηναγορείου Ινστιτούτου Ορθόδοξης Θεολογίας και ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου.

ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΟ ΣΑΝ ΤΖΟΣΕ 3

Ο Δρ Σπύρος Καλογερόπουλος είπε πως «η εκδήλωση αυτή είναι ένας τρόπος για μας να γιορτάσουμε την ελευθερία και την δημοκρατία, καθώς επίσης και την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά με την κοινότητα του Σαν Χοσέ».

Η Λίντα Μπέλπα δήλωσε πως «επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον δημοτικό σύμβουλο Τζόνι Κάμη για την αναγνώριση των συνεισφορών των Ελληνοαμερικανών οι οποίοι έχουν εμπλουτίσει και ενδυναμώσει το οικοδόμημα της αμερικανικής ζωής».

Μέλη της κοινότητας του Αγίου Νικολάου με επικεφαλής τον ιερατικό προϊστάμενο Δημοσθένη Παρασκευαϊδη συμμετείχαν στον εορτασμό, ενώ ομάδα παιδιών ντυμένα με τις πολύχρωμες ελληνικές στολές χόρεψαν ελληνικούς χορούς. Ακολούθησε δεξίωση για όλους.

πηγη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ/Φωτο: ΑΧΕΠΑ

Σχετικές ειδήσεις