Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Επιταγή $50.000 στην Ομογένεια από την πολιτειακή κυβέρνηση της Αυστραλίας

Επιταγή $50.000 στην Ομογένεια από την πολιτειακή κυβέρνηση της Αυστραλίας

Στην Ενορία Αγίου Αντωνίου της Αδελαΐδας, βρέθηκε πρόσφατα ο πολιτειακός πρωθυπουργός Jay Weatherill, ο οποίος με αφορμή την παρουσία του εκεί και την επίσκεψή του στο μόλις ανακαινισμένο κτίριο της Ενορίας, ανακοίνωσε στους πιστούς, τα μέλη της φιλοπτώχου, τους ιερείς και τους λοιπούς παραβρισκόμενους, την παραχώρηση οικονομικής αρωγής ύψους $50.000 δολαρίων εκ μέρους της πολιτειακής κυβέρνησης.

«Είναι πραγματικά ευχαρίστηση μου να επισκέπτομαι μια τόσο σημαντική και ακμάζουσα ενορία όπως είναι αυτή του Αγίου Αντωνίου, η οποία εδώ και 50 χρόνια με αφοσίωση και σκληρή δουλειά εξακολουθεί και κατορθώνει να φέρνει στους κόλπους της και να ενώνει τόση μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας», είπε στην επίσημη ομιλία του ο πολιτειακός πρωθυπουργός ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους εθελοντές οι οποίοι αφιλοκερδώς αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο και προσπάθεια για να στέφονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις της Ενορίας.

Μετά από αρκετές αιτήσεις του προέδρου της Διακοινοτικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνου Ντάλα, προς στον πολιτειακό θησαυροφύλακα Τομ Κουτσαντώνη, η πολιτειακή κυβέρνηση αποφάσισε να προσφέρει οικονομική αρωγή στην Ενορία και Κοινότητα Αγίου Αντωνίου προς αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τον πολύτιμο έργο τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πολιτειακός Θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νότια Αυστραλία, κ. Ανδρέας Κωνσταντίνος Γούρας, καθώς και πολλά μέλη της τοπικής κυβέρνησης και του θρησκευτικού κλήρου, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα "Νέος Κόσμος" της Αυστραλίας.

«Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μας και είμαστε ευγνώμονες για την τιμή που μας έκανε ο πολιτειακός πρωθυπουργός να παραβρεθεί στην εκδήλωση αυτή και να προσφέρει ένα τόσο σημαντικό ποσό στην ενορία μας», δήλωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής και πρόεδρος της Ενορίας Αγίου Αντωνίου κ. Κωνσταντίνος Ντάλας.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νότια Αυστραλία, ο οποίος ευχαρίστησε και επαίνεσε την πολιτειακή κυβέρνηση για την συνεχή και πολύτιμη υποστήριξή της απέναντι στην Ενορία Αγίου Αντωνίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχαριστίες του ιερατικώς προϊσταμένου της Ενορίας, πατέρα Νικόλαου, ο οποίος έχει κατορθώσει να φέρει στους κόλπους της ενορίας τη νεολαία της πολιτείας που σιγά σιγά αναμένεται να πάρει τα ηνία και να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησαν οι συμπάροικοι της πρώτης και δεύτερης γενιάς.

«Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι και ενθουσιασμένοι από την γενναιόδωρη πράξη της πολιτειακής κυβέρνησης και σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την στήριξή σας» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας Νικόλαος.

Σχετικές ειδήσεις