Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

ΣΟΚ στο Ζάππειο: Εμφανίστηκαν «ζόμπι» από το παρελθόν!

ΣΟΚ στο Ζάππειο: Εμφανίστηκαν «ζόμπι» από το παρελθόν!

Τουλάχιστον τραγική ήταν και η στάση του οικοδεσπότη της εκδήλωσης Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος παρακολουθούσε απαθής - έως και ικανοποιημένος - τα αλαλάζοντα κύμβαλα...

Του Κώστα Τσιτούνα - Δημοσιογράφου

Στην περίπτωση των οπαδών του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν χθες στην εκδήλωση του ΓΑΠ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αυτά που συνέβησαν στο Ζάππειο δεν έχουν προηγούμενο και χρίζουν ψυχιατρικής αναλύσεως.

Οπαδοί του κόμματος, βγαλμένοι από μια άλλη εποχή, «καρτούν» του κομματικού σωλήνα και τρωκτικά του βαθέως ΠΑΣΟΚ με σημαιούλες του ΠΑΚ (;) και του Ανδρέα Παπανδρέου, βολεμένοι που επί σειρά ετών έτρωγαν με... δέκα μασέλες από το δημόσιο και τις κλαδικές, επανήλθαν σαν «ζόμπι» στο 2014 και επευφημούσαν όλο αυτό το συρφετό των «ερασιτεχνών» που οδήγησε την Ελλάδα στα νύχια των αρπακτικών.

Η κατάντια συνεχίστηκε με τον καταιγισμό χειροκροτημάτων που δέχθηκαν τα αδέρφια του Παπανδρέου κατά την είσοδο τους στο Ζάππειο.

Άραγε οι παραβρισκόμενοι «σαλτιμπάγκοι» για ποιο λόγο χειροκροτούσαν τον Νίκο και τον Αντρίκο;

Τι ακριβώς έχουν προσφέρει στον τόπο μου αυτοί οι κύριοι;

Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να αποθεώσουν και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Έναν από τους βασικούς υπαιτίους που οδήγησαν την χώρα στο τέλμα και στα μνημόνια ο οποίος περιφερόταν στην εκδήλωση άνετος, χωρίς κανένα ίχνος ενοχής για τις επιλογές του.
Αλήθεια τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον χαιρετούσαν και τον αγκάλιαζαν δεν έχουν ούτε ικμάδα τσίπας επάνω τους;

Τι ακριβώς έχει προσφέρει αυτός ο κύριος στον τόπο μου;

Φαντάζομαι για παράδειγμα ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα κρεμάσει τη φωτογραφία του με τον Παπακωνσταντίνου στο γραφείο του στην πλατεία Κοτζιά.

Το απίστευτο είναι ότι το σύνθημα που κυριαρχούσε μέσα στην εκδήλωση ήταν «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά» και το σύνθημα βεβαίως απευθυνόταν σε έναν άνθρωπο που έχει πάρει τα πιο σκληρά μέτρα από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Μέτρα που δεν τόλμησε να ακουμπήσουν ούτε οι πιο σκληρές κυβερνήσεις που πέρασαν από τον τόπο σε εποχές εξόχως δύσκολες για τη Δημοκρατία.

Αντίθετα ομάδες παραβρισκόμενων επιτέθηκαν λεκτικά στον Βαγγέλη Βενιζέλο φωνάζοντάς τον «προδότη», ενώ κάποιοι ξεπέρασαν τα όρια της ευπρέπειας μουντζώνοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τη στιγμή που ο τελευταίος μίλησε για τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ και το ΛΑΟΣ.
Εξίσου απογοητευτικό και χαμηλό ήταν και το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού των οπαδών του ΠΑΣΟΚ όταν άρχισαν να γιουχάρουν και τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Τουλάχιστον τραγική ήταν και η στάση του οικοδεσπότη της εκδήλωσης Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος παρακολουθούσε απαθής - έως και ικανοποιημένος - τα αλαλάζοντα κύμβαλα...

Όταν ανέβηκε στο βήμα να απαγγείλει την «θεόπνευστη» ομιλία του δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για να καθησυχάσει τους οπαδούς του... ως όφειλε στο πλαίσιο της πολιτικής ευπρέπειας.

Kαι τέλος κανείς από τους δυο δεν βρήκε το θάρρος και το πολιτικό ανάστημα να ζητήσει μια «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό.

Τώρα πια είμαι σίγουρος. Είδα «ζόμπι» στο Ζάππειο και ο μόνος τρόπος για να γλιτώσεις από δαύτα είναι να τους κόψεις το κεφάλι...

ΥΓ: To πλήθος - έλεγε ένας άγγλος στοχαστής - έχει πολλά κεφάλια, αλλά καθόλου μυαλό.