Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Έχει γήινο Plan B ο κ. Σαμαράς;

Έχει γήινο Plan B ο κ. Σαμαράς;

Μας έχει τρελάνει στο Plan A και ταυτόχρονα είναι εξόχως άκομψο όταν ο λαός σου πεινάει και βρίσκεται στα όρια της απόλυτης φτώχειας να φωνάζεις ότι «απογειώνεις τη χώρα».«Απογείωση της χώρας» με λαό «βυθισμένο στο βούρκο» δεν έχει ματαγίνει ούτε στον κινηματογράφο.

Του Κώστα Τσιτούνα - Δημοσιογράφου

Το τελευταίο διάστημα, συνάδελφοι μου «δημοσιογράφοι» αναρωτιούνται αν έχει γήινο plan Β ο κύριος Τσίπρας ο οποίος – όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται - είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός και όλα δείχνουν ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα πάρει «κεφάλι» είτε με αυτοδυναμία, είτε χωρίς αυτοδυναμία.

Αναρωτιούνται λέει – οι «δημοσιογράφοι» και οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών - αν ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει μια βιώσιμη πρόταση που δεν θα «παγώσει» τους δανειστές μας. Μια πρόταση που θα κινείται στο πλαίσιο της τήρησης των υπεσχημένων.

Μέχρι εδώ τίποτα περίεργο. Όμως πρώτα - πρώτα πρέπει να βάλουμε ορισμένα πράγματα στη θέση τους και καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουν οι «εκλεκτοί δημοσιογράφοι» τι εννοούμε βιώσιμο σχέδιο.
Βιώσιμο για ποιους; Για τον ελληνικό λαό ή για τους δανειστές; Διότι η διαφορά μεταξύ των δυο εννοιών είναι χαοτική.

Και βέβαια καλό θα ήταν να διευκρινίσουμε ότι δεν κυβερνάει ο κ. Τσίπρας.

Τα τελευταία 5 χρόνια, για όσους έχουν ασθενή μνήμη, θυμίζω ότι κυβερνούν κύριοι με γήινα σχέδια που σώζουν την χώρα. Επίσης θυμίζω πως όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο κ. Σαμαράς δεν είχε, όχι plan B, ούτε πλάνο στοπ καρέ.

Κάτι «Ζάππεια» είχε που τα έκανε κουρελόχαρτα μετά, εκτός κι αν μας πείτε ότι πήγε στην τρόικα με τα... Ζάππεια.

Αφήστε λοιπόν τον Τσίπρα που δεν κυβερνάει και ρωτήστε τον κύριο «σκίζω μνημόνια και απογειώνω τη χώρα» γιατί με αυτόν έχουμε να κάνουμε προς ώρας.

Για τον κύριο Τσίπρα και τις επαναστατικές του διαθέσεις, θα έρθει η ώρα να δώσει αναφορά κι αυτός στον ελληνικό λαό και εκεί θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες των λεγομένων του. Προς το παρόν κάνει αντιπολίτευση και ως γνωστόν η αντιπολίτευση είναι «ακίνδυνη».

Το ερώτημα λοιπόν είναι:

Έχει ο κ. Σαμαράς γήινο Plan B, γιατί μέχρι στιγμής μας έχει τρελάνει στο Plan A;

Μας έχει τρελάνει στο Plan A και ταυτόχρονα είναι εξόχως άκομψο όταν ο λαός σου πεινάει και βρίσκεται στα όρια της απόλυτης φτώχειας να φωνάζεις ότι «απογειώνεις τη χώρα».
«Απογείωση της χώρας» με λαό «βυθισμένο στο βούρκο» δεν έχει ματαγίνει ούτε στον κινηματογράφο.

Και επειδή καλή είναι η δημοσιογραφία αρκεί να χεις πιάσει και 'κανα μαρκούτσι στο χέρι σου και να μην «γυρνοβολάς» μόνο στο Κoλωνάκι, το Plan A που εισήγαγε ο κ. Παπανδρέου και το οποίο ακολούθησαν πιστά και οι υπόλοιποι δεν ήταν τίποτα άλλο από την χειρουργική μετατόπιση του ιδιωτικού χρέους και των τοξικών ομολόγων των τραπεζών μέσα στο δημόσιο χρέος της χώρας.

Πολύ απλά, με «δούρειο ίππο» το δημόσιο χρέος πέρασαν τις μαύρες τρύπες των τραπεζών, δανειστήκαμε ζεστό χρήμα από τον μηχανισμό της τρόικας και σώσαμε τις τράπεζες. Αυτά για να συνεννοούμαστε.

Επίσης με την αγορά ελληνικού χρέους οι δανειστές μας και τα ξένα funds που αγόρασαν χρέος έβγαλαν 3 φορές τα λεφτά τους αφού αγόρασαν χρεόγραφα σε πολύ χαμηλότερες τιμές από την πραγματική, έφτιαξαν ασφάλιστρα κινδύνου και στην συνέχεια τζόγαραν επί της χρεοκοπίας.

Πληρώθηκαν λοιπόν για τα ασφάλιστρα κινδύνου και στην συνέχεια επέστρεψαν τα χρεόγραφα στην Ελλάδα και πληρώθηκαν στην πραγματική τιμή και όχι σε αυτή που αρχικώς είχαν αγοράσει. Τρεις φορές πάνω δηλαδή!
Μιλάμε για βαρβάτη «μπίζνα» και «μπάζα» την οποία δεν την γνώριζε ούτε το εν Ελλάδι πολιτικό προσωπικό, ούτε βεβαίως οι «δημοσιογράφοι».

Αλήθεια οι δημοσιογράφοι του Κολωνακίου αυτά τα κόλπα πως τα λένε;

Γήινα ή εξωγήινα, ή μήπως εσωγήινα;

Και ερωτώ πάλι:

Ο κ. Σαμαράς κάποιο γήινο σχέδιο για τον ελληνικό λαό έχει γιατί με το Plan A μας έχει ξελιγώσει;

Με τα πλάνα του τα εσωγήινα μας έχει χώσει τόσο βαθιά που προβλέπεται να κάνουμε παρέα με τους καλικάντζαρους και στην χειρότερη με τους ελοχίμ και τους νεφελίμ.

Δε λέω, καλό το Plan A που κράτησε τη χώρα εντός ευρώ και δεν βρεθήκαμε στο περιθώριο της Ευρώπης και της διεθνούς κοινότητας. Αλλά μέχρι εδώ, το πληρώσαμε με αίμα το Plan A. Μπορεί να συνεχιστεί η ίδια υποτακτικότητα και υποχωρητικότητα από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης;

ΥΓ: Αααα να μην το ξεχάσω: Η χώρα αναζητεί σχέδιο βιώσιμο για τον ελληνικό λαό κι όχι για τα αφεντικά ορισμένων... Να τα λέμε αυτά τα πράγματα.