Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μονίμως απέναντί μας η Μέρκελ

Μονίμως απέναντί μας η Μέρκελ

Όσοι γελούν ειρωνικά με τα επεκτατικά σχέδια των Σκοπίων πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρόκειται για κανονικό κράτος με εθνική κυριαρχία και θεσμούς. Αλλά για καθαρό προτεκτοράτο. Για τα αφεντικά του δουλεύει. Ποια, Κύριος οίδε.

Του Στέλιου Παπαθεμελή - προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Το πρόβλημα με τα Σκόπια δεν είναι τα Σκόπια και οι πάσης προελεύσεως υποστηρικτές τους. Το πρόβλημα είμαστε εμείς οι οποίοι τουλάχιστον σ' αυτό το θέμα κυριολεκτικά δεν ξέρουμε, ούτε τι θέλουμε, ούτε τι μας γίνεται. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διετύπωσε για το προκείμενο το εθνικό μας δόγμα: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική». Ο Ανδρέας Παπανδρέου συνήνεσε και επηύξησε. Οι επίγονοί τους όμως, οπισθοχώρησαν ομοθυμαδόν.

Η επίσημη ελληνική πρόταση, πολιτικά ομόφωνη να ονομασθεί το προτεκτοράτο «Μακεδονία με ένα γεωγραφικό προσδιορισμό» σημαίνει, εκχώρηση του ονόματος στους σφετεριστές του. Κόντρα στην ιστορική αλήθεια, τις πραγματικότητες της ζωής και τις εθνικά επώδυνες μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.

Ήδη με την γενίκευση διεθνώς, άνευ αντιδράσεως μας, της καταχρηστικής χρησιμοποίησης του όρου Μακεδονία υπέρ των Σκοπίων τείνει να αφελληνισθεί ολοκληρωτικά ο όρος. Μολονότι οι πολίτες του προτεκτοράτου δεν έχουν καμιά σχέση ιστορίας, πολιτισμού και αίματος με την ιστορική Μακεδονία, τα τελευταία 20 χρόνια εξαφανίσθηκε από την μνήμη της διεθνούς κοινής γνώμης η αυταπόδεικτη πολυαίωνη ταύτιση της Μακεδονίας με τον Ελληνισμό.

Παρόμοια ενδημική παθογένεια εξάλειψης από προσώπου γης στην κοινή μνήμη είναι το διαρκές κακούργημα της Εισβολής, Κατοχής, Εποικισμού στην Κύπρο για το οποίο ουδείς ομιλεί -πρωτίστως εμείς οι ίδιοι- ενώ οι πάντες βαττολογούν για τον δήθεν «αποκλεισμό των Τουρκοκυπρίων».

Οι περί την «λύση» διατρίβοντες φλυαρούν για το εύρος εφαρμογής τού υποτίθεται erga omnes γεωγραφικού προσδιορισμού, το οποίο έχουν συρρικνώσει σε... στενωπό.

Ασφαλώς ήταν στραβό το κλήμα, τώρα δολοπλοκούν να το φάνε κιόλας. Είναι πασίδηλα τα αισθήματα της Καγκελαρίου και του δεξιού χεριού της, Σόιμπλε, απέναντί μας.

Επί 6 χρόνια μας ξεροτηγανίζουν ως λαό στην πυρά της θηριώδους λιτότητας. Μας τυραννούν και μας έχουν καταστρέψει. Μαζί μας και όλους τούς «μη έχοντες» πολίτες της Ευρώπης. Η Μέρκελ λειτουργεί απέναντι των Ευρωπαίων πολιτικών, δεξιών και αριστερών, όπως η Κίρκη της ομηρικής Οδύσσειας. Μαγεύει, μεταμορφώνει, αφοπλίζει και καθιστά ενεργούμενά της. Last but not least, όπως θα έλεγε ο Ομπάμα, η περίπτωση Ολάντ. Υπέκυψε στο τελεσίγραφο του Βερολίνου και καρατόμησε άρον άρον τους 3 υπουργούς του που αμφισβήτησαν το γερμανικό οικονομικό δόγμα.

Μιλούν για κάποιον «ιταλογαλλικό άξονα κατά της λιτότητας». Μικρό καλάθι. Κοφτός ο Μίνχαου των F.T.: «Μου φαίνεται τρελό να συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε ποιος τηλεφώνησε σε ποιον η Μέρκελ στον Ντράγκι ή ο Ντράγκι στην Μέρκελ.(...) Και οι δυο τους έχουν κάνει τεράστια λάθη».(La Republica/NEA 3/9/14).

Υπερκινητική και άπληστη η Καγκελάριος στήνεται μονίμως απέναντι μας:

Ανέλαβε (υπ)εργολαβικά την στήριξη του βορεινού προτεκτοράτου. Για Γερμανό κλασικής παιδείας αδιανόητο να παρασύρεται από τα καραγκιοζιλίκια του Γκρουέφσκι που παριστάνει τον 79ο κατ΄ ευθείαν απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Να αναδιφήσει κορυφαίους ομοεθνείς της όπως τον Johann Gustav Droysen, στην κλασική 4τομη Ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των Διαδόχων του κι να μάθει.

Χωρίς καμία νομιμοποίηση συγκάλεσε προ ημερών μια ιδιότυπη παρασυναγωγή στο Βερολίνο των λεγομένων Δυτικών Βαλκανίων.
Αν και η ατζέντα αφορούσε θέματα ζωτικού ενδιαφέροντος για μας, η Ελλάς απουσίαζε, ή διότι δεν εκλήθη, ή οι ημέτεροι προέκριναν επιπολαίως να απόσχουν. Ερήμην μας όμως συνεζητήθη το σκοπιανό. Και απεφάνθησαν ότι «πρέπει να λυθεί επειγόντως με διάθεση συμβιβασμού».

Όφειλε να είναι εκεί ο Πρωθυπουργός ή ο ΥΠΕΞ του να προσκομίσουν τον τεράστιο όγκο των ντοκουμέντων που τεκμηριώνουν τον σκοπιανό αλυτρωτισμό. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο (περιλαμβανομένης ακόμη και της Τουρκίας) η οποία να διακηρύσσει μέρα-νύχτα ότι πρωτεύουσά της είναι η συμπρωτεύουσα της γείτονός της και τα σύνορά της καλύπτουν τη μισή τουλάχιστον ελληνική επικράτεια. Και μόνο αυτό το γεγονός δυναμικά προβαλλόμενο θα πειθανάγκαζε τις τρίτες χώρες να αποσύρουν τα χάδια τους και να προσγειώσουν τον "χαϊδεμένο" στην ωμή πραγματικότητα.

Όσοι γελούν ειρωνικά με τα επεκτατικά σχέδια των Σκοπίων πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρόκειται για κανονικό κράτος με εθνική κυριαρχία και θεσμούς. Αλλά για καθαρό προτεκτοράτο. Για τα αφεντικά του δουλεύει. Ποια, Κύριος οίδε. Κάποτε ήταν ο Στάλιν έμπνευση του οποίου είναι η δημιουργία του. Παγκοσμίως το μοναδικό σταλινικό έργο που επιζεί της πτώσεως του κομμουνισμού. Ύστερα ήρθαν οι Αμερικανονατοϊκοί. Τώρα ξύπνησαν τα αυτοκρατορικά οράματα της Γερμανίας. Άσχημες συγκυρίες...

Αν ο κ. Σαμαράς μιλούσε σήμερα την γλώσσα που χρησιμοποίησε στη Σύσκεψη των Αρχηγών της 13/4/1992, και έπεισε, θα άλλαζαν πολλά. Όμως «αχ που΄σαι νιότη που΄δειχνες πως θα γινόμουν άλλος»(Βάρναλης).
Όσα καθημερινά συμβαίνουν στα Σκόπια είναι πλούσια πρώτη ύλη για κωμωδίες, κωμειδύλλια, τραγωδίες κ.λ.π. Για να προλάβουν την Αμφίπολη επιστράτευσαν έναν Κροάτη «ανεξάρτητο αρχαιολόγο» που εντοπίζει στα ... προάστια των Σκοπίων –ώ της παραφροσύνης- τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου με οδηγό τον... αστερισμό Κασσιόπη!

Ωστόσο η Αμφίπολη όποιος και αν είναι ο ένοικός της θα είναι κόλαφος για τους συκοφάντες του Ελληνισμού τύπου Bild, τους πλαστογράφους τύπου Σκοπίων και μέγα όπλο της εξωτερικής μας πολιτικής. Θα το αξιοποιήσουμε;

Απύθμενο το θράσος του σουλτάνου στα Κατεχόμενα. Μονίμως απροσγείωτοι οι ημέτεροι προσδοκούν ακόμη οικειοθελή αποχώρηση του Αττίλα. Χρειαζόμαστε επειγόντως δομές παραγωγής στρατηγικής, μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων, απαλλαγή από αυταπάτες ότι το διεθνές σύστημα εγγυάται την ασφάλειά μας, Προσανατολισμό εθνικοαμυντικής εξισορρόπησης με Τουρκία.

Το περισσόν εκ του πονηρού.