Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Καταρρέων πρωθυπουργός

Καταρρέων πρωθυπουργός

Από την αρχή της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς επιστράτευσε το μόνο όπλο που του έχει απομείνει για να αποτρέψει το αναπότρεπτο: το φόβο στο λαό.

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Αντί να δώσει ένα περίγραμμα των προθέσεών του στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, αντί να πει τι θα υπερασπιστεί και τι μπορεί να παραχωρήσει (αν και ποτέ, τίποτα δεν υπερασπίστηκε στη συζήτηση με τους δανειστές μας), ανάλωσε την ομιλία του στην προσπάθεια να φοβίσει τους πολίτες, να περιγράψει μια Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης εάν έλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτά τα έκανε ο πολιτικός που έφτασε την καταγεγραμμένη ανεργία στο 28% (τώρα η επίσημη στο 25%), την πραγματική άνω του 40%, ο πολιτικός που κατόρθωσε να φτάσει το δημόσιο χρέος στο 174% του ΑΕΠ, να γεμίσει την αγορά με λουκέτα και τους πολίτες με απελπισία και αδιέξοδα.

Αυτός ο πολιτικός, κατηγορεί τους αντιπάλους του, που βρίσκονται στην ... αντιπολίτευση, ότι ευθύνονται για τη σημερινή εικόνα της οικονομίας, για τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας. Κι αυτά τα λέει σε διακαναλική μετάδοση, να τα ακούσουν όλοι οι Έλληνες. Δεν δίστασε μάλιστα να επιτεθεί πανικόβλητος στον Φώτη Κουβέλη, για το ότι αρνείται ο τελευταίος να γίνει θεραπαινίδα των επιδιώξεων του Μεγάρου Μαξίμου. Κι ας συζητούσε με τον κυβερνητικό του εταίρο Βαγγέλη Βενιζέλο, μόλις τρεις μήνες νωρίτερα, για να προτείνουν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κι επειδή ο πρωθυπουργός προχώρησε, όπως συνηθίζει, σε μια σειρά λεξιμαγικών εξηγήσεων περί του τι είναι αξιοπρέπεια, οι πολίτες θυμούνται πριν και πάνω απ' όλα ότι αξιοπρέπεια για έναν πολιτικό είναι να σέβεται, και κυρίως να τηρεί τις υποσχέσεις του.

Η επιμονή Σαμαρά για την υποψηφιότητα Δήμα και στις 3 ψηφοφορίες, που επανέλαβε σήμερα, είναι ξεκάθαρο ότι παρά τη φιλολογία περί "σταθερότητας", μπροστά του έχει τις εκλογές, ως λύτρωσή του από τη μέγκενη των δανειστών. Συγχρόνως ομως είναι και λύτρωση των πολιτών από την κυβέρνησή του.

Υποχρεωμένος είναι ο κ. Τσίπρας, νομίζω, μετά την ομιλία Σαμαρά στους βουλευτές της ΝΔ, να στείλει στο Μαξίμου μια μεγάλη ανθοδέσμη με τις ευχαριστίες του...

Σχετικές ειδήσεις