Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σαμαράς, εντελώς μόνος...

Σαμαράς, εντελώς μόνος...

Αφήνω προς το παρόν ασχολίαστα τα περί χρηματισμού βουλευτών, ενόψει των δυο επόμενων κρίσιμων ψηφοφοριών για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, διότι πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως η υπόθεση, πριν ενταχθεί στην πολιτική ανάλυση και τη δημοσιογραφική κριτική.

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Τη Δευτέρα που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει τις περίφημες «πρωτοβουλίες» του και να ξαναγυρίσει την οικονομία της χώρας στα τάρταρα του 2012, ανέφερε πολλές φορές ότι ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες σημαίνει κίνδυνο Grexit, επιστροφής στη δραχμή κι άλλων πολλών κινδυνολογιών. Περιέγραψε μια κατάσταση, κατά την οποία στήσιμο κάλπης ισοδυναμεί με άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, όμως, και κατά την πάγια συνήθειά του, ανέκρουσε πρύμναν και πέρασε στο επιχείρημα «καθαρές λύσεις». Δηλαδή ή παραμένει ο ίδιος στο τιμόνι της χώρας, ή στήνονται κάλπες. Ούτε που θυμήθηκε τους κινδύνους Grexit και τα άλλα τρομοκρατικά που ανέφερε μόλις λίγες μέρες πριν για το ενδεχόμενο εκλογών. Αμέσως μόλις τέθηκαν στη δημόσια συζήτηση προτάσεις όπως «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», τότε και μόνον τότε ο κ. Σαμαράς «θυμήθηκε» τις.. καθαρές λύσεις.

Πρόκειται για ακραία μορφή οπορτουνισμού. Που γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη, όταν ο πορευόμενος με σημαίες ευκαιρίας, διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας. Ο κ. Σαμαράς βαδίζει προς το πεπρωμένο του, την πλήρη, οριστική και αμετάκλητη καταδίκη της πολιτικής του από τον ελληνικό λαό μέσα από τις κάλπες. Και βαδίζει εντελώς μόνος του...

Σχετικές ειδήσεις