Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Περέιρα στον Ολυμπιακό, η Γκερέκου στη Νέα Δημοκρατία

Ο Περέιρα στον Ολυμπιακό, η Γκερέκου στη Νέα Δημοκρατία

Θυμάμαι από μικρός τα σπασμένα ελληνικά των μεγάλων- ή λιγότερο μεγάλων- μπαλαδόρων μπροστά στις κάμερες: «Είμαι επαγγελματίας, κοιτάω το συφέρο μου» και τσουπ! Άλλαζε φανέλα. Πράσινος ως τα τώρα, κόκκινος από δω και μετά. Κίτρινος μέχρι πριν λίγο, μαύρος τώρα. Το «συφέρο» , δηλαδή ο τραπεζικός λογαριασμός μετράει. Μήπως το ίδιο δεν έκανε και προ ημερών ο Τζέραρντ; Αποχαιρέτισε τη Λίβερπουλ για τα αμέτρητα υπερατλαντικά δολάρια .

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Με ποδοσφαιρικούς όρους, βλέπουμε και τις μεταγραφές στο πολιτικό σκηνικό. Δεν έβγαινε με το ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα η Γκερέκου, τσουπ! πήδηξε από τη βαρκούλα στο καράβι και ντύθηκε στα γαλάζια. Μπορεί να φώναζε παλαιότερα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» αλλά ποιος σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι οι σημερινές κάστες συμφερόντων που αυτοαποκαλούνται κόμματα, έχουν σχέση με ιδεολογίες, δεξιές, αριστερές ή κεντρώες;

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, λοιπόν, για την Γκερέκου, τον Οικονόμου και ίσως κι άλλους στο δρόμο προς τις κάλπες, και κυρίως δεν το ξεχνούν οι ίδιοι. Πηγαίνουν λοιπόν εκεί για να συνεχίσουν να... σώζουν τους πολίτες.

Κι όπως οι μπαλαδόροι έχουν στους τοίχους τους φανέλες από τις ομάδες από τις οποίες πέρασαν, έτσι κι οι πολιτικάντηδες καλό είναι να καρφιτσώνουν στον τοίχο τους κι από ένα σημαιάκι του κόμματος από το οποίο περνούν, για να θυμούνται και αν μην τα μπερδεύουν. ΠΑΣΟΚ και τώρα ΝΔ η Γκερέκου, ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ- ανεξάρτητος και τώρα ΝΔ ο Οικονόμου, Πόρτο- Αραβικά Εμιράτα και τώρα Ολυμπιακός ο Περέιρα.

Περάστε κόσμε...

Σχετικές ειδήσεις