Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τη σιγουριά της «ήρεμης δύναμης» εξέπεμψε ο Αλέξης…

Τη σιγουριά της «ήρεμης δύναμης» εξέπεμψε ο Αλέξης…

Ελάχιστα μόνο από τα θέματα της ζέουσας προεκλογικής επικαιρότητας άφησε εκτός της συνέντευξής του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ν. Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στο STAR «Στον Ενικό» (ένα τέτοιο παράδειγμα η έλλειψη ερώτησης για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας).

Του Μάρκου Μουζάκη

Σχεδόν τα πάντα τέθηκαν. Και με τρόπο καθαρά δημοσιογραφικό. Δηλαδή «επιθετικές» ερωτήσεις, με επιμονή. Δεν του χαρίστηκε. Και πολύ καλά έκανε, πολύ περισσότερο όταν είχε απέναντί του τον –κατά πάσα πιθανότητα- επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.

Ήταν αρκετά καλός ο Αλέξης Τσίπρας, σε αυτή την –κυριολεκτικά- εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Θα μπορούσα να πω «πολύ καλός», αλλά είπαμε, δεν πρέπει να χαριζόμαστε στους πολιτικούς, πολύ περισσότερο σε αυτούς που πάνε να ασκήσουν εξουσία.

Δεν άφησε αναπάντητο τουλάχιστον κάτι σοβαρό.

Έβγαλε ωριμότητα. Μάλλον, συνέχισε να εκπέμπει μια εικόνα ωριμότητας που εκπέμπει εδώ και καιρό. Το ζήτημα βέβαια είναι, αν και πόσο την ίδια ωριμότητα εκπέμπει και το κόμμα του συνολικά, καθώς και πολλοί σύντροφοί του. Ας πούμε, στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων δεν φάνηκε μεγάλη… ωριμότητα…
Το σημαντικότερο είναι ότι εξέπεμψε τη σιγουριά της ήρεμης δύναμης.

Και αυτό προέκυπτε τόσο απ’ την τηλεοπτική του εικόνα (που, κακά τα ψέματα, παίζει ρόλο σε αυτό το Μέσο…) όσο και απ’ την ουσία των όσων είπε.
Μίλησε με σταθερή φωνή, με σταθερά επιχειρήματα, με σοβαρά επιχειρήματα.

Αν και βρισκόμαστε ελάχιστες μέρες προ των εκλογών, απέφυγε επιμελέστατα την όξυνση, την ένταση.

Απέφυγε τις προσωπικού τύπου επιθέσεις ενάντια στον βασικό του αντίπαλο, τον Αντώνη Σαμαρά.

Φάνηκε δηλαδή να εκπέμπει στο ακριβώς αντίθετο μήκος κύματος απ’ αυτό του νυν πρωθυπουργού. Και αυτό ενίσχυσε την εικόνα της «ήρεμης δύναμης».

Η έλλειψη οξύτητας απ’ το λόγο του έδειξε ότι ακριβώς αυτή τη στρατηγική θα τη συνεχίσει μέχρι τις εκλογές. Άλλωστε η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις δείχνει να επιβεβαιώνει την επιτυχία αυτής της στρατηγικής. Οπότε μένει στον Σαμαρά η όξυνση και η εν πολλοίς χωρίς επιχειρήματα πόλωση. Ούτως ή άλλως για το ταγκό χρειάζονται δύο, συνεπώς ο πρωθυπουργός μένει μόνος, με τους… «Αδώνιδες» της παράταξής του (όσους δηλαδή τον ακολουθούν σε αυτό το μοιραίο κατήφορο) και τους εμποράκους του τρόμου και απ’ το χώρο των ΜΜΕ.

Με λίγα λόγια, και με αυτή του την εμφάνιση ο Αλέξης ενίσχυσε την ηγετική, πρωθυπουργική του εικόνα, την οποία οικοδομεί μεθοδικά.
Έδειξε –για άλλη μια φορά- ότι είναι αυτός που έρχεται, άλλοι είναι σε αποδρομή…

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Αυτοδυναμία ή μνημόνιο

Με τα «θα» δεν χόρτασε κανείς κύριε πρόεδρε

Τσίπρας σε Γερμανούς: Η αλήθεια που κάποιοι σας κρύψανε για την Ελλάδα

Σχετικές ειδήσεις