Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Έχει ο κ. Σόιμπλε Γραφείο Τύπου στην… Αθήνα;

Έχει ο κ. Σόιμπλε Γραφείο Τύπου στην… Αθήνα;

Δεν μπορεί βέβαια να ισχυριστεί κανείς –και πάντως δεν θα το κάνουμε εμείς- ότι τα αποτελέσματα του Eurogroup είναι εύκολα διαχειρίσιμα από την ελληνική κυβέρνηση.

Του Μάρκου Μουζάκη

Όχι. Απαιτείται μεγάλη και καλά συντονισμένη προσπάθεια ώσπου να κατακτηθούν πραγματικά και ουσιαστικά κέρδη, ώστε η νέα κυβέρνηση να είναι σε θέση να αρχίσει να υλοποιεί βασικά σημεία του προγράμματός της.

Αλλά απ’ την άλλη, δεν συνιστούν καταστροφή!

Είναι ένα σημείο αφετηρίας, το οποίο αν αξιοποιηθεί κατάλληλα, μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο απ’ την εκβιαστική ασφυξία που επιχείρησαν τις τελευταίες μέρες να επιβάλλουν στον Τσίπρα οι «εταίροι», σε μια καταφανή επιχείρηση αποσταθεροποίησής του.

Και πάντως σε καμιά περίπτωση δεν συνιστούν ούτε ήττα, ούτε «ξεβράκωμα» όπως χαιρέκακα και με ιταμό τρόπο θέλησαν να επιβάλλουν κέντρα αποσταθεροποίησης εκτός κι εντός Ελλάδας.

Όλες τις μέρες που προηγήθηκαν του κρισιμότατου Eurogroup τα κέντρα αυτά επιδόθηκαν σε μια κατάπτυστη εκστρατεία παραπληροφόρησης, εκβιασμών, δημιουργίας κλίματος τρόμου.

Δυστυχώς –επαναλαμβάνω- και κέντρα εντός Ελλάδας, πλην αυτών του Βερολίνου και ορισμένων άλλων στην Ε.Ε.

Σε σημείο να αναρωτιέται εύλογα κάποιος, αν ο κ. Σόιμπλε έχει γραφείο Τύπου… στην Αθήνα, το οποίο αναπαρήγαγε και αναπαράγει την ιταμή προπαγάνδα του!

Έχουμε επισημάνει, ότι αυτή η κυβέρνηση υφίσταται έναν πόλεμο αποσταθεροποίησης μέχρι και πτώσης, από συγκεκριμένα συμφέροντα που αισθάνονται πως απειλούνται, αισθάνονται ότι κοντοζυγώνει το τέρμα της ασυδοσίας τους, της διαπλοκής τους, της κυριαρχίας τους.

Και αυτό φάνηκε όλες τις προηγούμενες μέρες, απ’ την αναπαραγωγή αυτής της άθλιας προπαγάνδας, από συγκεκριμένα συστημικά ΜΜΕ.

Λέγανε πως οι εταίροι θα κόψουν το καλώδιο ανάσας της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν έγινε αυτό. Όχι ότι –επαναλαμβάνουμε- της δώσανε περίοδο χάριτος, αλλά πάντως δεν της τύλιξαν το σχοινί γύρω απ’ το λαιμό.

Λέγανε πως απορρίφθηκαν κατηγορηματικά οι προτάσεις Βαρουφάκη.

Δεν έγινε αυτό. Ίσα-ίσα συμφωνήθηκε ότι αποτελούν μια βάση διαπραγμάτευσης.

Λέγανε χαιρέκακα και… θριαμβικά πως κόντρα στις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης η τρόικα επιστρέφει. Βλέπετε εκτός του ότι αυτό το θέλει το Βερολίνο, αν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα επέτρεπε στους Σαμαρά και Βενιζέλο να σπεκουλάρουν ότι… δικαιώνονται!

Δεν έγινε αυτό. Διότι ουδεμία σχέση έχει η διαπραγμάτευση με τεχνικά κλιμάκια με τις ιταμές επισκέψεις των μελών της τρόικας στα υπουργεία, όπου έλυναν κι έδεναν, εκβίαζαν υπουργούς (!) κι επέβαλλαν μια ιδιόμορφη μορφή «κατοχής»!

Λέγανε ότι το Eurogroup δεν θα συζητήσει καν με τον Βαρουφάκη, αν αυτός δεν παρουσιάσει έστω μια ιδιωτικοποίηση βρε παιδί μου, για να δείξει… καλή θέληση! Κι όταν μιλούσαν για «ιδιωτικοποίηση» διευκρίνιζαν (κάποιοι…) ότι, για παράδειγμα, εννοούν τα αεροδρόμια, για τα οποία όλως τυχαίως (!) ενδιαφέρεται η Γερμανία! Είπατε τίποτα;

Δεν έγινε αυτό. Συζήτηση πραγματοποιήθηκε αν και δεν παρουσιάστηκε «έστω μία ιδιωτικοποίηση»!

Στο τέλος χρησιμοποίησαν –σε αγαστή συνεργασία με κέντρα αποπληροφόρησης της Ευρώπης- και προβοκάτσια σε βάρος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, καταργώντας τον στην ουσία, λίγα μόλις λεπτά πριν αρχίσουν οι εργασίες του Eurogroup!

Ούτε αυτό τους βγήκε…

Βέβαια τα… εν Αθήναις Γραφεία Τύπου του κ. Σόιμπλε θα συνεχίσουν την άθλια δουλίτσα τους.

Αλλά πλέον αποκαλύπτονται.

Και είναι στο χέρι της κυβέρνησης και μόνο αυτής να τα ακυρώσει, εντελώς…

Σχετικές ειδήσεις