Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τηλεοπτικές άδειες: Όλη η αλήθεια για τους «έγκλειστους» της Καλλιθέας

Τηλεοπτικές άδειες: Όλη η αλήθεια για τους «έγκλειστους» της Καλλιθέας

Ένα απίστευτο παρασκήνιο διεξάγεται πίσω από τις κουρτίνες του σφραγισμένου κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Τύπου και Ενημέρωσης στην οδό Πάντου στην Καλλιθέα - Ποιοι και γιατί «εμπορεύονται» την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης;

Του Κώστα Τσιτούνα - Δημοσιογράφου

φωτογραφία: intimenews.gr

Αφού χορτάσαμε με τα θεάματα, πάμε τώρα να δούμε και τον άρτο ή καλύτερα πάμε κατευθείαν στο ψητό.

Το «παιχνίδι» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην οδό Πάντου στην Καλλιθέα, στα δωμάτια της Γ.Γ.Τ.Ε. δεν είναι τόσο απλό και τόσο αθώο, όσο ενδεχομένως προσπαθούν κάποιοι να το παρουσιάσουν.

Για να είμαστε ειλικρινείς, κανένας σοβαρός επιχειρηματίας, σε καμία χώρα του κόσμου δεν θα δεχόταν να μείνει «έγκλειστος» σε ένα κτήριο για τόσες ώρες προκειμένου να επενδύσει τα χρήματά του.

Άπαντες γνωρίζουν ότι η τηλεόραση είναι μια επένδυση που βάζεις συνεχώς λεφτά, χωρίς να σου αποδίδει τα αναμενόμενα. Κοινώς, κανείς δεν έγινε πλούσιος μόνο από την τηλεόραση.

Η τηλεόραση στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως όχημα πίεσης για την ανάληψη δημοσίων έργων. Καθαρά και ξάστερα.

Σήμερα, σε μια περίοδο που οι δημόσιες επενδύσεις είναι μηδενικές, είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο κάποιοι επιχειρηματίες επιθυμούν διακαώς να λάβουν μια άδεια και όχι μόνο δίνουν όσα – όσα, αλλά είναι διατεθειμένοι να υποστούν και όλη αυτή την εξευτελιστική διαδικασία.

Τι συμβαίνει;

Αγαπούν τόσο πολύ τον ελληνικό λαό και ξύπνησαν ένα πρωί έτοιμοι να υπηρετήσουν το αγαθό της ενημέρωσης;

Όχι βεβαίως. Αρνούμαι να το πιστέψω.

Ο μόνος λόγος για να επιθυμείς τη σήμερον ημέρα τηλεόραση είναι για να οχυρωθείς πίσω από τη δύναμη και την αίγλη της τέταρτης εξουσίας.

Κάποιοι λοιπόν οραματίζονται την τηλεόραση ως «προστάτη» και ως μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης για ίδιον όφελος και προσωπικές φιλοδοξίες.

Η ανθρωπογραφία των εγκλείστων της οδού Πάντου (στο κτήριο της Γ.Γ.Τ.Ε.), μιλάει από μόνη της και εξηγεί πολλά.

Ποιοι είναι μέσα;

Και για να το πάω λίγο παραπέρα: Ποιο είναι το μήλον της έριδος;

Το αντικείμενο του πόθου είναι ένα και ακούει στο όνομα MEGA!

Ναι καλά διαβάσατε.

Το «μεγάλο κανάλι» αποτελεί αντικείμενο πόθου για πολλούς ακόμα και τώρα που έχει βουλιάξει στα χρέη από τους δυο βασικούς του μετόχους.

Και για να εξηγούμαστε.

Μέσα στο «κλουβί» της Καλλιθέας βρίσκεται ένας επιχειρηματίας που τα έχει βρει με την κυβέρνηση και είναι διατεθειμένος να δώσει όσα του ζητηθούν για να πάρει την άδεια και να μπορέσει στη συνέχεια να χτυπήσει το... μεγάλο κανάλι, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνει συμπολίτευση. Αν δε, του ρυθμίσουν και τα χρέη που άφησαν οι δυο προηγούμενοι και που ξεπερνούν τα 622 εκατομμύρια με ένα μοντέλο «α λα Μαρινόπουλου» τότε αντιλαμβάνεστε ότι η ριζοσπαστική αριστερά θα αποκτήσει και δικό της κανάλι!

Στην αντίπερα όχθη υπάρχει άλλος ένας επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ο οποίος είναι διατεθειμένος να «σώσει» το κανάλι και τους εργαζόμενους του, αλλά δεν είναι υποτακτικός και δεν έχει μάθει να «προσκυνάει» σε πολιτικές εντολές. Άπαντες γνωρίζουν πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει «ξελασπώσει» το κανάλι και τους εργαζόμενους ουκ ολίγες φορές. Άδεια θα πάρει. Αυτό είναι βέβαιο κι ας μην είναι διατεθειμένος να παίξει το ρόλο του υποτακτικού.

Το θέμα είναι ποιο κανάλι θα του δώσουν μετά το διαγωνισμό.

Εκεί λοιπόν θα «παιχτεί» όλο το παρασκήνιο.

Όχι στο ποιος ή ποιοι θα πάρουν άδεια, αλλά στο ποιο κανάλι θα πάρουν με τις άδειες που θα έχουν στα χέρια τους.

Ένας τρίτος επιχειρηματίας που βρίσκεται εντός παίζει για ξεκάρφωμα το ρόλο του αβανταδόρου, όπως παλιά στους παπατζήδες, για να διαμορφώσει και να φουσκώσει τις τιμές δυσκολεύοντας τη διαδικασία.

Οι υπόλοιποι απλά δίνουν μάχη να επιβιώσουν στο στερέωμα χωρίς να είναι βέβαιον ότι έχουν την οικονομική επιφάνεια να σταθούν στην... επόμενη μέρα.

Θα το πω ξεκάθαρα: Από το πρωί της Τρίτης χτίζεται το δυνατότερο ολιγοπώλιο που επιχειρήθηκε ποτέ στην περίοδο της μεταπολίτευσης.

Ένα κυβερνητικό καρτέλ που θα ελέγχει πλήρως την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Συνθήκη αναγκαία και ικανή για να ολοκληρωθεί ο κύκλος του 3ου μνημονίου.

Να το πω πιο απλά: Το κράτος εμπορεύεται το ισχυρότερο αγαθό της Δημοκρατίας. Την ελευθερία της έκφρασης και του λόγου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει την «ελευθεροτυπία» και μάλιστα την έχει κοστολογήσει με δικούς του όρους. Καταπληκτικό.

Και παρόλα αυτά δεν μιλάει κανένας...

Κι όχι μόνο αυτό. Μια μεγάλη μερίδα του επιχειρηματικού λόμπι είναι διατεθειμένη να χορέψει στο σκοπό που θα βαράει η κυβέρνηση της... δίκαιης φτώχειας.

Πόσο πιο τραγικό.

Ο απολογισμός αυτής της διαδικασίας θα φανεί στο έβγα...

Γι αυτό σας λέω δεν είναι τόσο αθώα τα πράγματα. Στην Ελλάδα ζούμε...

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τις τηλεοπτικές άδειες

Σχετικές ειδήσεις